Indrukwekkende outfits tijdens de keeperstraining bij NHC. | Foto: PR
Indrukwekkende outfits tijdens de keeperstraining bij NHC. | Foto: PR Foto: Cor de Mooy

Keepen is cool

hockey n Iedere vrijdag trainen de keepers van NHC's jeugdteams om hun keepers skills te verbeteren.

Van 17.00 tot 17.45 uur trainen de keepers van de F- en E-teams. Van 18.00 tot 18.45 uur trainen de keepers van de oudere jeugd.
Met Joyce Sombroek, die net op 2 februari heeft aangekondigd te stoppen als keepster van onze Nederlandse hockeyvrouwen en Pirmin Blaak als grote voorbeelden, trainen de keepers van NHC het hele jaar door.
Wie hockey leuk lijkt en keepen je nog meer, is welkom om een keer te kijken op vrijdagmiddag bij de Keeperscorner.

Novo H1 wint van koploper

volleybal n Na een mooie overwinning vorige week in Den Dolder, mochten de volleyballers van Novo Heren 1 deze week thuis spelen tegen de nummer 1, Vives Heren 1. De mannen uit IJsselsteijn hadden de thuiswedstrijd gewonnen wat niet geheel volgens het boekje verliep. Om deze reden was Novo extra gebrand om de punten in eigen huis te houden.

De eerste set begon vrij goed aan beide kanten. Veel directe punten konden beide teams niet afdwingen, maar gevochten werd er voor ieder punt. Novo boog een kleine achterstand om in een voorsprong. Tegen het einde van de set was het verschil minimaal en moest Novo een tandje bij doen. Met 26-24 werd uiteindelijk gewonnen.

De tweede set begon Novo sterker dan Vives. Vives leek een tik gehad te hebben van het einde van de eerste set. Met goed set-up werk van Jeroen van Eijk konden de aanvallers, op alle posities, vrij direct scoren. Met een stand van 24-21 kwam Vives in opstand tegen een dubieuze beslissing van de scheidsrechter. Deze tolereerde niet dat Vives commentaar bleef geven en gaf het gehele team een gele kaart (officiƫle waarschuwing). En zoals zo vaak heeft elke actie een reactie, wat leidde tot een woedeuitbarsting van een speler van Vives die meteen een rode kaart kreeg. De rode kaart leverde Novo een punt op wat leidde tot het einde van de set. Met 25-21 werd de set gewonnen.

Taak van Novo om direct door te gaan en concentratie weer op te pakken na het onrustige einde van de tweede set. Met goede aanvallen en blokkerend goed werk van jongeling Joost van Anrooij bouwde Novo opnieuw een voorsprong op. Zowel Novo als Vives behaalde het eigen niveau niet, maar Vives had het meeste moeite punten te scoren. Met 25-21 werd de derde set door Novo gewonnen.

Met de winst op zak was het taak het bonuspunt binnen te slepen. De vierde set was een kopie van de derde die meer draaide om "knokvolleybal" dan om kwalitatief goed volleybal. Door hard werken beloonden de mannen van Noordwijk zich met een winst van 25-23.

Met een 4-0 overwinning op de koploper heeft Novo zich weer terug geknokt in de race om promotie. Volgende week is het team niet helemaal compleet en zal het wel volledige focus moeten behouden voor Irene, waar Novo naar toe mag.

Klein verlies voor TOV

tafeltennis n Vrijdagavond 3 februari speelde TOV de eerste uitwedstrijd van de voorjaarscompetitie tegen DHC te Delft.

TOV trad aan met Jelle Passchier, Jos de Kremer en Ingrid Hoek. Het begin niet bepaald gunstig voor TOV, want halverwege keken de Noordwijkers tegen een 5-0 achterstand aan. Achtereenvolgens verloren Passchier, De Kremer en Hoek hun partijen in 4 games. Ook het daarop volgende dubbelspel werd winst voor DHC, al waren daar 5 games voor nodig. Toen Passchier ook zijn tweede wedstrijd in vier games liet liggen, leek de achterstand hopeloos. Toch kwam TOV nog redelijk terug. Dat begon met Ingrid Hoek die de volgende partij eindelijk een punt voor TOV kon scoren. Jos de Kremer die daarna aan de beurt was kreeg helaas zijn tweede verliespartij te verwerken. Stand dus 6-1. In de achtste partij was het opnieuw Hoek die een punt scoorde. Kennelijk gaf zij daarmee het goede voorbeeld want Passchier scoorde daarna eveneens In de laatste partij moest Jos de Kremer het opnemen tegen de speler die eerder al van zowel Hoek als Passchier had gewonnen. Deze tegenstander speelde met het, vaak verfoeide, noppenrubber. De Kremer liet zien op welke manier dit spel moet worden aangepakt en hij zorgde daarmee voor het 4e punt TOV punt.
Aanstaande vrijdag speelt TOV opnieuw uit. Nu tegen Rijnsoever in Katwijk. Na 2 gespeelde wedstrijden staat TOV op een met Rijnsoever gedeelde derde plaats.