Op de hoek van de Kerkstraat en de Bronckhorststraat is gestart met de bouw van een tweede supermarkt. | Foto: Wim Siemerink
Op de hoek van de Kerkstraat en de Bronckhorststraat is gestart met de bouw van een tweede supermarkt. | Foto: Wim Siemerink Foto: Cor de Mooy

Eerste spade in de grond voor supermarkt

kerkstraat n Ontwikkelaar Ten Brink Group wil kennelijk actie. Een tweede supermarkt in de Kerkstraat lijkt aanstaande. Want terwijl alle procedures nog niet zijn afgerond zijn de eerste zichtbare voorbereidingen al gestart. Het veelbesproken 'Hoogvlietterrein' lijkt nu daadwerkelijk een bouwput te worden.

Deze week werden de hekken geplaatst en zorgden bergen zand voor een nieuw decor op de hoek Raadhuisstraat/Bronckhorststraat. Na vele jaren van plannen maken, bezwaarprocedures, politieke discussie en zakelijk overleg lijkt er schot in de zaak te komen. De ontwikkelaar lijkt het allemaal zat te zijn en wil kennelijk niet langer meer wachten. Dit tot grote vreugde van veel detaillisten in de Kerkstraat die halsreikend uitzien daar de officiële opening van een tweede supermarkt in hun winkelgebied.


Terwijl er overigens nog steeds volop discussie is. Met name naar aanleiding van het rapport Centrumvisie. Daarin wordt onder meer vastgesteld dat de geplande tweede super veel te klein van opzet is om een bijdrage te leveren aan de trekkracht van het gebied dat een trekkerrol moet gaan vervullen voor de regio als een vitaal en gezellig dorpscentrum. Waar inwoners niet alleen efficiënt hun frequente aankopen kunnen doen, maar waar ze ook op een terrasje kunnen zitten, of elkaar kunnen ontmoeten in een sfeervolle omgeving.

Inmiddels steekt eerdere kritiek weer de kop op omdat er ooit was afgesproken dat de huidige parkeergarage van Dirk ondergronds gekoppeld zou worden aan de tweede super. Met een gecombineerde in- en uitgang. De daarbij geplande inpandige laad- en losruimten blijken ook niet te worden gerealiseerd.
Hoe lang de realisatie totaal zal gaan duren is nog onduidelijk. Evenmin of lopende procedures nog steeds roet in het eten kunnen gooien.

Wethouder Bakker verklaarde eerder in de gemeenteraad dat de vergunning op basis van het huidige bestemmingsplan niet meer zou kunnen worden geweigerd. Bij de ontwikkeling van het gebied is meer nieuws te melden. Het college wil toch denken aan het afsluiten van de H. Geestweg voor autoverkeer. Ook de verplaatsing van de weekmarkt naar het Kloosterplein is actueel. Evenals het geluid dat het Jeroensplein een veelomvattende facelift gaat ondergaan.


Tevens is een nieuwe ontwikkeling aanstaande in het geplande Grand-Café. Hans en Linda Vink gaan daar ter plekke een hele speciale beweegschool exploiteren, waarbij het sociale aspect een belangrijke rol moet spelen. In de komende weken zullen hun plannen uitvoerig worden gepubliceerd.