In Palliam wordt zondag een dienst gehouden geïnspireerd op de tradities van de gemeenschap op het Schotse eiland Iona. | Foto: Archief
In Palliam wordt zondag een dienst gehouden geïnspireerd op de tradities van de gemeenschap op het Schotse eiland Iona. | Foto: Archief Foto: Cor de Mooy

Iona-viering bij Palliam

schots n Op zondag 5 februari van 10.00 tot 11.00 uur is er een Iona-viering bij Palliam. Deze viering is geïnspireerd door de liturgie van de in oorsprong Schotse Iona Community.

Iona is een eiland voor de Schotse kust. Daar leeft een oecumenische gemeenschap van mannen en vrouwen die nieuwe wegen zoekt om hun positieve houding ten opzichte van de aarde en de goedheid ervan uit te dragen. Ze bidden, luisteren naar muziek en mediteren over een tekst. In deze Iona-viering staat de verbondenheid met de aarde centraal. Voor wie daar open voor staat kan er door de goede liturgie en de mooie muziek een spirituele rijkdom aan beleven. Er zijn oude, overgeleverde teksten uit de traditie van de Schotse gelovigen die gaan over aandacht schenken aan dat wat is. En, hoe daarvan te genieten.

Deze Iona-viering vindt plaats bij Palliam, Nieuwe Zeeweg 75 en wordt gekenmerkt door een primitieve verwondering en directheid.