We Take Care richt zich op thuiszorg in de breedste zin van het woord. | Foto: PR
We Take Care richt zich op thuiszorg in de breedste zin van het woord. | Foto: PR Foto: Cor de Mooy

Nieuwe zorgaanbieder in Noordwijk: We Take Care

zorg n In Noordwijk is sinds kort een nieuwe lokale zorgaanbieder actief onder de naam We Take Care, vrij vertaald in het Nederlands: Wij zorgen voor u. Nadat zorgcentrum Hoogwaak de thuishulp beëindigde was de behoefte aan een lokale zorgverlener duidelijk aanwezig. We Take Care is in deze ruimte gestapt.

De zorg verandert snel en ingrijpend en dit is breed voelbaar in de samenleving. Vanaf 1 november is We Take Care gestart met het aanbieden van zorg in Noordwijk. Zij bieden diensten aan in het kader van de WMO en op particuliere basis.
De huishoudelijke hulp is tegenwoordig aan strenge regels gebonden, zoals een schoon en leefbaar huis, maar voor particuliere hulp zijn meer mogelijkheden. Hierdoor kunnen mensen langer in hun vertrouwde omgeving blijven wonen en ook zelfstandig langer in de bestaande woonsituatie blijven. Beide diensten worden door We Take Care aangeboden. Doordat We Take Care een kleine lokale aanbieder is, kan gezorgd worden voor steeds dezelfde hulpverleners zodat dit ook herkenbaar is voor de hulpvragende.

We Take Care doet er alles aan om de focus te houden op de cliënt, de hulpvraag op een efficiënte en oplossingsgerichte wijze in te vullen. Op particuliere basis is bijna alles mogelijk, van gezelschap tot 24 uurs aanwezigheid, samen op stap, winkelen, tv kijken en helpen bij de dagelijkse structuur. Ook kunnen maaltijden worden bereid in huis, spelletjes worden gedaan of familie worden bezocht. Daarnaast is er heel veel aandacht voor de persoonlijke verzorging van de cliënt. Van douchen, aankleden, medicatie verzorgen, verschonen, helpen bij het opstaan en naar bed gaan tot het klaar leggen van kleding voor de volgende dag.
Ook het huishouden kan worden verzorgd, boodschappenlijstjes maken en boodschappen doen, huis schoon houden, wassen, strijken en bed opmaken. Evenals een broodje smeren, koffie en thee zetten, en afwassen.

We Take Care biedt veelzijdige hulp en een luisterend oor voor cliënten. Daarmee kunnen problemen in een vroeg stadium worden gesignaleerd en worden voorkomen dat situaties uit de hand lopen.


Als u meer wilt weten van We Take Care en alle aangeboden diensten, bezoek de website eens: www.we-takecare.nl of neem eens contact op met Michelle Plug, tel. 06-40763015 Wellicht kan We Take Care ook wat voor u of voor uw ouders betekenen.