Het team van Frans van der Zalm is trots op de nieuwe zaak aan de Kerkstraat. | Foto: Joke van der Zanden
Het team van Frans van der Zalm is trots op de nieuwe zaak aan de Kerkstraat. | Foto: Joke van der Zanden Foto: Cor de Mooy

Van der Zalm Groente & Fruit naar de Kerkstraat

n Van Zee naar Binnen

opening n Na 29 jaar een groentewinkel in de Piet Heinstraat gerund te hebben is deze groentewinkel verhuisd naar de Kerkstraat, recht tegenover slager Krijn van der Bent. Frans van der Zalm met zijn vrouw en zoon hebben woensdag 18 januari een prachtige moderne groentewinkel geopend.

Door Joke van der Zanden

Het is een lust voor het oog om al die kleurrijke groente, het sappige fruit, salades, kant en klare maaltijden zo mooi uitgestald te zien. De officiƫle opening werd gedaan door Corrie van der Zalm, zonen Rick en Ben en dochter Colinda. Deze winkel is een aanwinst voor de Kerkstraat.

"De eerste dagen zijn overweldigend geweest. Niet alleen onze oude klanten kwamen maar ook heel veel nieuwe klanten. Er staan constant klanten in de winkel.
Destijds was ik bang voor de groenteboer van de markt op de kop van de Hoofdstraat. Als de donderdagse markt gaat verhuizen naar het Kloosterplein zullen de groenteboeren nu bang zijn voor mij. Wij verkopen niet alleen verschillende soorten aardappels, appels, sinaasappels en alle soorten groente en fruit, maar ook dagelijks vers gebrande noten. De worden hier 's morgens gebracht. Diverse kant en klare maaltijden zoals nasi, bami en stamppotten, maar ook veel salades, schoongemaakte groente en fruit, biologische sapjes, speciale dressings en goede flessen wijn.

Krijn van der Bent heeft me uiteindelijk overgehaald om naar de Kerkstraat te komen, na lang aan mijn hoofd te hebben gezeurd. Daar ben ik nu heel blij mee. Zelf ben ik destijds in de Kerkstraat nr. 40 geboren, dus ik ben weer thuis. Mijn vader startte 49 jaar geleden de groentezaak in de Piet Heinstraat. Mijn zus Mia heeft er 48 jaar gewerkt. Eerst bij mijn vader en later bij mij. Ik werk hier nu met 2 geweldige fulltimers en 2 parttimers, zonder hen red ik het niet", aldus een vermoeide maar tevreden Frans van der Zalm 2 dagen na de opening.

De winkel is dagelijks geopend van 8.00 tot 19.00 uur en zaterdags van 7.00 tot 16.00 uur voor heerlijke verse groente en fruit tegen een betaalbare prijs.