Bram Mol: 'Het is nooit mijn bedoeling geweest om personen of partijen te kwetsen'. | Foto: Archief WS
Bram Mol: 'Het is nooit mijn bedoeling geweest om personen of partijen te kwetsen'. | Foto: Archief WS Foto: Cor de Mooy

Bram Mol neemt afstand

aantijgingen n In een speciale verklaring heeft Bram Mol afstand genomen van een aantal aan hem toegeschreven uitspraken in een artikel van Peter Olsthoorn in het Leidsch Dagblad van 14 januari. Volgens de kop lag er voor de aanstaande lokale verkiezingen een campagne klaar. In de vraagstelling van het interview was er de suggestie van chantage omdat Mol van plan zou zijn geweest de coalitiepartijen kapot te maken.

Bram Mol daarover:' Deze twee aan mij toegeschreven uitspraken heb ik absoluut niet gedaan. Ik neem daar ook nadrukkelijk afstand van. Tevens betreur ik de negatieve inhoud van het uiteindelijke artikel. Het is nooit mijn bedoeling geweest om personen of partijen te kwetsen'. Het gaat om een interview dat in september zou zijn afgenomen. Mol heeft op verzoek van journalist Olsthoorn op 14 september 2016 een gesprek met hem gehad over bouwplannen in Noordwijk. In het verschenen artikel ligt volgens Mol de nadruk veel te veel op andere zaken zoals de rol van bemiddelaars, het zogenaamd fêteren van lokale politici en een suggestie over speciale hulp van het college van B&W. Hierover schrijft Mol nu: 'De foutieve hoofdcitaten geven voor de lezer direct een onjuiste inkleuring van wat ik in het interview feitelijk heb gezegd. Door de suggestieve vraagstelling kreeg het interview een bijzonder negatieve teneur'. Mol ontkent ten stelligste dat hij gezegd heeft dat er een campagne was voorbereid om de raadsverkiezingen te gaan beïnvloeden en evenzeer neemt hij afstand van de insinuatie dat Noordwijkse raadsleden door hem onrechtmatig onder druk zouden zijn gezet. Mol noemt dit onzin en een volstrekt onjuiste conclusie die, zoals hij beweert, door Olsthoorn onterecht in zijn mond werden gelegd. Hij erkent wel spijt te hebben van te heftige reacties op enkele vragen. Hij verklaart dat zijn reactie werd gevoed door emotie als gevolg van de jarenlange strijd rond het bouwplan en de reacties van de tegenstanders die daar het gevolg van waren. Tot slot steekt Mol de hand in eigen boezem: 'De tekst van het door mij in september 2016 gefiatteerde vraaggesprek nog eens teruglezend constateer ik nu dat ikzelf daardoor ook enkele emotionele uitspraken heb gedaan en deze te snel heb gefiatteerd'.