Afbeelding
Foto: Cor de Mooy

Het sportieve 'Uur U' nadert

De Sportraad heeft de nominaties voor de sportverkiezingen bekend gemaakt. De Noordwijker de genomineerden met hun prestaties in beeld. Deze week de bijzondere vermeldingen.

Het bekende 'Uur U' voor de Noordwijkse sporters nadert. In de Wintertuin van de Hotels van Oranje vinden op vrijdagavond 10 Februari 2017 opnieuw de Sportverkiezingen plaats. De Sportraad nodigt alle inwoners van Noordwijk uit om naar deze feestelijke prijsuitreiking voor het sporttalent, sportvrouw, sportman en sportploeg 2016 te komen.

De genomineerden zijn bekend en zoals het er nu uitziet wordt het spannender dan ooit. Er is voor deze 27e editie gezocht naar opvallende prestaties. Niet alleen op individueel gebied maar zeker ook kampioenschappen of promoties van sportteams.
Sportcity
Sportwethouder Gerben van Duijn is trots op zijn gemeente met zijn sporters. "Vijftien jaar geleden ben ik als sportwethouder gestart met de opdracht flink te bezuinigen op het gebied van sport. Inmiddels heb ik al 40 miljoen op dit gebied mogen uitgeven en dat werpt zijn vruchten af. Het is wetenschappelijk bewezen dat mensen die voldoende bewegen langer en gezonder leven. Daarnaast hebben we hier als extra het strand, zee, duinen en goede hotels om in te verblijven. Noordwijk is European Sportcity 2017 en dat zal de hele wereld weten. We gaan er 10 februari alvast een mooi sportfeest van maken. Iedereen is van harte uitgenodigd deze gratis sportavond bij te wonen.'