Afbeelding
Foto: Cor de Mooy

Patrick Kortekaas - schieten

Patrick is mindervalide binnen een club van valide schutters. 2015 2x 1e in competitie, 2016 waarschijnlijk ook. Patrick is iedere week op vrijdagavond 2 uur actief op de schietbaan in Noordwijk.

Het beoefenen van de sport is voor Patrick sowieso een prestatie. Door zijn handicap kan hij niet de gebruikelijke houdingen aannemen die geschikt zijn voor het schieten met vuurwapens. Om Patrick toch deel te kunnen laten nemen is er een speciale rolstoel geregeld waarmee hij een wapen binnen de vereniging kan vervoeren en opgelegde schiethouding kan aannemen.
Het beoefenen van de sport is een goede manier om in contact te blijven met mensen en daarbij ook nog deel te nemen aan een competitie.
Het behalen van de 1ste plaats op twee disciplines van onze clubcompetitie. Het regelmatig scoren van 50 punten (hoogst mogelijk) tijdens mijn deelname aan de clubcompetitie.
De schietsport is een concentratiesport. Het gaat er om dat je volledig tot rust kunt komen en je volledig kan concentreren op het raken van het doel. Als een schutter niet 100% met het schieten bezig is kan hij ook geen goed resultaat bereiken.
Daarnaast is houding en techniek belangrijk. Door een goede houding aan te nemen en de juiste technieken (ademhaling, richten, trekkerdruk, etc.) toe te passen kan een schutter het wapen volledig stil houden en een goed resultaat bereiken.