Leden van de Fotoclub van de KBO hielden een fotosessie in de KTS te Voorhout. | Foto: Joke van der Zanden
Leden van de Fotoclub van de KBO hielden een fotosessie in de KTS te Voorhout. | Foto: Joke van der Zanden Foto: Cor de Mooy

Fotoclub KBO maakt reportages in de KTS

fotoshoot n Donderdag 19 januari bracht de Fotoclub van de Katholieke Bond voor Ouderen Noordwijk een bezoek aan Teylingen College KTS in Voorhout om allerlei foto-opdrachten uit te voeren.

Door Joke van der Zanden

Het werd een leuke middag met de leerlingen van de KTS. Ouderen en jongeren samen is een goede combinatie. Verdeeld in twee groepen van zeven fotografen, die werden begeleid door Laura en Nienke, mochten alle lokalen en werkplaatsen in de KTS worden bezocht. Wel even rekening houden met leerlingen die niet op de foto wilden. Dat leverde leuke momenten op.

Door het ijs

In een werkplaats, waar veel jongeren aan het werk waren, schoten ineens alle leerlingen weg. Een enkeling bleef stoïcijns doorwerken. De nieuwsgierigheid van de leerlingen was zo groot dat de meesten even later weer binnenkwamen.

Toen buiten één van de leerlingen uit een andere klas letterlijk door het ijs zakte stoof iedereen weer naar buiten om dat te zien. De fotografen stelden zich bescheiden op en wilden vooral ook veel weten over hetgeen de leerlingen aan het maken waren.

De middag werd afgesloten met een heerlijk diner in het restaurant van de KTS.

Fotografen

Aad van de Burg was erg geïnteresseerd in het werk van de leerlingen: "Ik vind het zo mooi dat die jongens en meisjes hier een goed vak leren. Daar heeft de maatschappij behoefte aan. Ik kan hier uren naar kijken".
Henny Bosboom: "Ik ben al 8 jaar lid van deze fotoclub. Eerst onder leiding van Eduard Ponjé en de laatste 5 jaar maakte Janneko Peen ons wegwijs in de fotowereld. Ik heb in die 8 jaar veel geleerd".

Janneko Peen: "Je kunt zoveel gezamenlijk doen als je lid bent van een ouderenbond. Binnenkort organiseren we een cultuurmiddag met de Lees- en Fotoclub. De leden van de Fotoclub leveren voor iedere bijeenkomst hun 4 mooiste foto's in. Daarbij mag geen fotoshop of iets dergelijk worden gebruikt. Zo nu en dan nodigen we een foto-expert uit. De mooiste foto's komen op de website van de KBO.

De Fotoclub voor beginners is in het Trefpunt en voor gevorderden in De Wieken. Verdere informatie is te vinden in de informatieboekjes van de bonden of op hun sites".