B&W onderzoeken de mogelijkheden voor parkeren in of onder het duin tussen beide Boulevards. | Foto: WS
B&W onderzoeken de mogelijkheden voor parkeren in of onder het duin tussen beide Boulevards. | Foto: WS Foto: Cor de Mooy

Parkeren in het duin

parkeren n Wethouder Salman maakt inmiddels serieus werk van onderzoek naar mogelijkheden tot ondergronds parkeren. Dat vernemen wij deze week officieel van hem.

Terwijl de inkt van het recent samengestelde rapport over parkeren nog niet is opgedroogd doen zich dus al weer nieuwe ontwikkelingen voor. Verantwoordelijk wethouder Salman kwam in de raadsvergadering eerder al met nieuws. In het Oude Zeedorp was er een plan van Burgland Projectontwikkeling op gronden aan de Nic. Barnhoornweg.


Nuanceren

Een initiatief wat al lange tijd de gemoederen bezighoud en waartegen door omwonenden keer op keer bezwaar werd gemaakt. Inmiddels blijkt de ontwikkelaar er geen heil meer in te zien. En kort geleden werd de grond aan de gemeente aangeboden.

Het college greep haar kans en wethouder Salman meldde in de raadsvergadering: 'Het college heeft direct gereageerd en gelegenheid waargenomen om daar 60 extra parkeerplaatsen aan te gaan leggen'. De wethouder zou dit later nuanceren en zegt dat het per saldo gaat om 43 plekken extra .


Ondergronds

Bovendien meldt hij dat het college in overleg is met meer ontwikkelaars en grondeigenaren om het grote tekort aan parkeerplaatsen te bestrijden. Daarbij bevestigt de wethouder aan ons de steeds luider wordende geruchten betreffende ondergronds parkeren in het gebied aan de zeezijde van Huis ter Duin. In hoeverre dit zowel technisch als financieel een haalbare kaart is zal uit onderzoek moeten blijken. De wethouder zegt met nadruk dat het hem serieus is en overweegt daarom een knip in de komende uitvoering van de reconstructie Parallelboulevard. Waarbij de situatie rond het Palaceplein en het bijbehorende deel van de Parallelboulevard dan voorlopig niet zullen worden aangepakt. Als alles volgens plan verloopt zal het college in de maand maart de keuze gaan maken.
Feit is wel dat de druk op het college, om snel met voorstellen te komen ,in de laatste commissievergadering flink is opgevoerd. Raadsbreed werd nadrukkelijk gevraagd om snel te komen met voorstellen te komen om eindelijk iets te doen aan het knellende parkeerprobleem.