Harry Beuk van de torenklimcommissie overhandigde de cheque aan Milou Wakka van de Voedselbank. | Foto: Joke van der Zanden
Harry Beuk van de torenklimcommissie overhandigde de cheque aan Milou Wakka van de Voedselbank. | Foto: Joke van der Zanden Foto: Cor de Mooy

Torenklimmers overhandigen cheque aan Voedselbank

cheque n Voor de oude Jeroentoren werd woensdag 11 januari door de Torenklimmers een cheque van € 1.750 overhangt aan Milou Wakka van de Voedselbank Noordwijk. Door een anonieme sponsor en meer bezoekers van de levende muzikale kerststal hebben de torenklimmers dit mooie resultaat bereikt.

Door Joke van der Zanden

Milou Wakka was enorm blij met de cheque. "Het aantal huishoudens dat gebruik maakte van de voedsel bank was ruim gehalveerd tot 20, maar de laatste tijd zijn er 10 bijgekomen en hebben we er 30. Wekelijks krijgen die mensen een voedselpakket ter ondersteuning. Ze kunnen er dan 3 dagen van eten en de rest moeten ze dan weer zelf kopen. We werken met ongeveer 25 vrijwilligers die zorgen dat de pakketten klaar staan en dat ook de juiste artikelen erin zitten, afhankelijk van welk koffieapparaat men thuis heeft of eventuele allergieën. Veel winkeliers helpen ons enorm en dat extra geld gebruiken we voor versproducten zoals: melk, kaas en boter. Met de feestdagen doen we er wat extra's in zoals bonbons en chocolaatjes.

We worden streng gecontroleerd door de warenwet die regelmatig komt controleren. Is de temperatuur van de koelkasten goed en zijn de artikelen niet over de datum. We hebben ook het HACCP-certificaat moeten behalen", aldus Milou Wakka.

Harry Beuk van de Torenklimcommissie was zelf ook heel erg blij met dit mooie bedrag. "Vorig jaar was de cheque voor de voedselbank € 500 minder. Door de anonieme sponsor en meer belangstellenden voor de levende muzikale kerststal hebben we nu deze grote cheque kunnen overhandigen", lacht Harry.