Van Wijk: 'Ik wens van harte dat we met elkaar het ondernemersfonds tot een succes maken. | Foto: WS
Van Wijk: 'Ik wens van harte dat we met elkaar het ondernemersfonds tot een succes maken. | Foto: WS Foto: Cor de Mooy

NOV dringt aan op intensieve samenwerking

ondernemers n De Noordwijkse Ondernemersvereniging zag tijdens de eerste bijeenkomst in 2017 dat zij zich nog steeds in een grote belangstelling mag verheugen.

Niet alleen een bijzonder groot aantal leden had het barre weer getrotseerd om naar de Heeren van Noortwijck te komen. Onder de gasten bevonden zich bovendien een groot aantal politici. Die kennelijk nieuwsgierig waren naar de nieuwjaarsrede van voorzitter Cees van Wijk. Inmiddels wordt de jaarlijkse visie van de NOV alom van belang geacht.


Van Wijk kwam ook dit keer met heldere analyses en in begrijpelijke taal verpakte boodschappen waarbij het laten stralen van de alom bekende zeven sterren, de rode draad van het verhaal vormden. Hij stelde vast dat de eerste tekenen van een economisch herstel in Noordwijk zichtbaar zijn . Ook al omdat ondernemers durf hebben getoond.


Zeven vette jaren

Hij voorzag voor ondernemers een nieuw jaar met daarin volop kansen. En een begin van de zeven vette jaren. Hij haakte in op de zeven sterrenbadplaats waarbij hij opmerkte dat die zeven maar moeilijk allemaal te onthouden zijn. In navolging van Noordwijk Marketing richtte hij zich niet op alle sterren. Noordwijk zijn sterren zou moeten laten stralen.' Een ster die niet straalt is niet eens een stip aan de horizon', aldus van Wijk.

Als eerste wens voor 2017 noemde de voorzitter parkeren. Waarbij zowel in Binnen als op Zee daadkrachtig moet worden ingegrepen. Hij merkte op dat het tijd wordt dat het college van B&W nu eens die daadkracht gaat uitstralen. En de eenvoudige maatregelen ,zoals de verplaatsing van de weekmarkt, nu eens snel realiseren.


Bereikbaarheid

De tweede wens is bereikbaarheid. Van Wijk vroeg aan de politiek in dit verband bij het oplossen van de problemen grote structurele besluiten niet te schuwen. Het derde verlangen betreft samenwerking of fusie.'Waarom willen ondernemers dit toch' was de vraag die van Wijk zelf beantwoordde. 'Omdat ik in de streek zie dat in allerlei andere gemeenten voor veel geld dezelfde oplossingen worden verzonnen. Ook omdat ik met het gemeentehuis soms drie keer moet bellen omdat die ene ambtenaar net weer een vrije middag heeft. En met Noordwijkerhout zit het, naar mijn waarneming, qua geld, genen en geografie wel goed', aldus de voorzitter.


Ondernemersfonds

Dat het in de toespraak toch nog even ging over het ondernemersfonds was wel te verwachten. Van Wijk: 'Ik wens van harte dat we met elkaar het ondernemersfonds, wat inmiddels een feit is geworden, tot een succes maken. Dat we ook dit fonds laten stralen en dat het de ondernemers de nodige extra energie gaat geven'.