Afbeelding
Foto: Cor de Mooy

Barry Hazenoot, NK Lifesaving

Barry Hazenoot besteedt per week rond de 20 uur aan sport. Hiervan zwemt hij 6 uur, vaart hij 7 uur op de kano/surfski, en is hij 4,5 uur bezig met krachttraining.

'Om op niveau te presteren maak ik veel kilometers door Nederland. Hierdoor krijg ik de beste trainingen en begeleiding. Ik zwem 4 keer per week in Dordrecht en vaar 4 trainingen in Amsterdam. Ik werk in Schaarbergen bij de Luchtmobiele Brigade waar ik meer tijd en ruimte krijg om naast mijn werkzaamheden op topsport niveau te sporten.
Het NK Pool en NK Ocean vinden elk jaar plaats. Het NK Pool is de afgelopen jaren gehouden in november in het Van den Hoogenband zwemstadion in Eindhoven. Het NK Ocean vond de afgelopen jaren in Noordwijk plaats, dit ter voorbereiding op het WK Lifesaving 2016 in Nederland. Lifesaving is een dure sport. Voor de diverse onderdelen zijn verschillende materialen nodig, zoals een surfski, rescueboard, (zwem)kleding, vliezen, trainingsmaterialen enzovoorts.
Tijdens het WK Lifesaving 2016 heb ik op de Noordwijkse Boulevard een bronzen medaille gehaald met het team onderdeel 4x90 meter Beach Relay. We gingen voor goud, maar helaas werd het brons.