De 81-jarige Henny Krijger tijdens de gymles in Jeroen. | Tekst en foto: Joke van der Zanden
De 81-jarige Henny Krijger tijdens de gymles in Jeroen. | Tekst en foto: Joke van der Zanden Foto: Cor de Mooy

In Jeroen vliegen de oliebollen er weer af

gymnastiek n Of je nu jong of oud bent, al die oliebollen moeten er in het nieuwe jaar toch weer af.

Iedere donderdagochtend na de koffie geeft de 81-jarige vrijwilligster Henny Krijger op een heel gezellige manier een half uurtje gymles aan een grote groep bewoners, mensen van de dagbesteding en van de gesloten afdeling. Opvallend was het aantal mannen dat enthousiast meedeed.

"Je staat er versteld van wat je allemaal aan oefeningen op een stoel kan doen", legt Henny uit. "We beginnen met een warming up, gaan appels of peren plukken, roeien en kanoën en doen de orgelman na. Als we alle kleuren van de regenboog gaan tekenen wordt er ook meegezongen. Je kunt zittend op een stoel alle spieren in beweging zetten, ook de buikspieren. Iedereen doet wat hij of zij kan. Vooral niets forceren, maar je mag je wel inspannen om het te proberen. Aan het einde doen we een cooling down en wordt er een sapje of een glaasje water gedronken".

Activiteitenbegeleidsters Joke en Annie gaan na een kleine pauze verder met bewegen op muziek. Op 'mooi Griekenland' worden golven, zonnestralen etc. meegedeind. Vervolgens worden er sterren geplukt die je in je hoofd weer weggeeft aan een ander. Daarna komt het aan op precisiewerk want dan moet een bal in de mand worden gemikt. Na een pauze is het etenstijd en zijn alle aanwezigen gezellig met elkaar in beweging geweest.


Walk&Talk naar een nieuwe baan

werk n Op zoek naar een baan? Kom dan op 30 januari naar de Walk&Talk-bijeenkomst in de Bibliotheek Bollenstreek. Loopbaancoach Freek van Kraaikamp geeft jou een confronterende maar praktische kijk op je eigen sollicitatievaardigheden.

Zou jij, als jij een werkgever was, jezelf aannemen? In deze eerste Walk&Talk-bijeenkomst van 2017 houdt loopbaancoach Freek van Kraaikamp jou een spiegel voor. Van Kraaikamp begon na 10 jaar ervaring in de recruitmentsector zijn eigen bedrijf FREEK. Hij is de auteur van het sollicitatiehandboek 'Zou jij jezelf aannemen?' en schrijft columns voor onder andere NRC Carrière, Intermediair, Esquire en VICE.

De Bibliotheek Bollenstreek organiseert elke laatste maandag van de maand een Walk&Talk-bijeenkomst voor iedereen die op zoek is naar (ander) werk. Deskundigen op het gebied van loopbaanbegeleiding en solliciteren geven handige tips & trucs en beantwoorden al jouw vragen. Op de aansluitende borrel kun je napraten met de spreker van dienst en ervaringen uitwisselen met andere deelnemers.

Inloop vanaf 13.30 uur, start programma om 14.00 uur in de Bibliotheek, Akkerwinde 1. Deelname is gratis. Wel graag van tevoren even aanmelden.