Piet de Ridder werd tot Noordwijker van het jaar 2017 benoemd tijdens het Nieuwjaarsgala. | Foto: Wim Siemerink
Piet de Ridder werd tot Noordwijker van het jaar 2017 benoemd tijdens het Nieuwjaarsgala. | Foto: Wim Siemerink Foto: Cor de Mooy

Piet is Noordwijker van het jaar

gala n Tijdens het Nieuwjaarsgala werd traditioneel de eretitel Noordwijker van het Jaar toegekend. Genomineerd waren Als Bax, Cindy van Leeuwen en Piet de Ridder.

Met zichtbare trots maakte burgemeester Rijpstra bekend dat de Gemeentebode, de heer Piet de Ridder, na uitvoerig overleg door de jury werd verkozen als Noordwijker van het Jaar 2017. Zodat hij deze eretitel een jaar lang zal mogen voeren.
De ambtenaar van de gemeente Noordwijk vervulde volgens het juryrapport al tal van vrijwilligerstaken in en rond de regionale sportwereld. Was jarenlang als 'Hoofd Piet' betrokken bij de intocht van Sinterklaas en vervult de laatste jaren zelf de rol van goedheiligman tijdens de intocht in Noordwijk. De Ridder toonde zich verguld met de titel. Maar benadrukte dat hij wel persoonlijk in het zonnetje staat maar dat hij de eretitel eigenlijk wil delen met heel veel mensen waarmee gezamenlijk de taken altijd heeft uitgevoerd.

Het Nieuwjaarsgala 2017 kon ook weer rekenen op een geweldige belangstelling. Niet alleen Noordwijkers maar vanuit de verre omtrek komen bezoekers naar het Huis ter Duin die zich voornamelijk hielden aan de voorgeschreven dress code: black tie en avondjurk.
Langzaam maar zeker vulden de verschillende feestzalen zich met gasten die zichtbaar genoten van muziek dans en van diverse dranken. In de grote zaal was de dansvloer nauwelijks leeg en aan de diverse bars werden de speciaal aangeschafte consumptiemunten vlot verzilverd. De feestelijke kleding droeg zorg voor een speciale sfeer binnen het feest die de titel 'Gala' zeker verdiende.

Oorspronkelijk heette het gala een Caribische feest re zijn. Maar inmiddels heeft de organisatie dit principe losgelaten. In de diverse zalen was deze keer te genieten van diverse soorten muziek.
De centrale hal rondom het imposante trappenhuis was de centrale ontmoetingsplaats. Daar werden door veel Noordwijkers goede wensen uitgewisseld en actuele zaken lokale besproken.
Toen in de kleine uurtjes de laatste tonen van de muziek te horen waren bleken de gasten bepaald nog niet vertrokken. En werd er nog wat nagepraat terwijl het laatste drankje werd gedronken.