In 45e minuut maakt Sten Goosen de tweede goal voor SJC na een prachtige assist van Martijn Walter. | Foto: Johanna Wever
In 45e minuut maakt Sten Goosen de tweede goal voor SJC na een prachtige assist van Martijn Walter. | Foto: Johanna Wever Foto: Cor de Mooy

SJC verrast in het verre Silvolde: 0-3

voetbal n De lange verre reis naar Silvolde leverde SJC de volle winst op. Een welkome overwinning bij de afsluiting van de eerste competitiehelft. Wat aan de aanvankelijk avontuurlijke verkenning in de hoofdklasse verrassend optimistische conclusies geeft.

SJC begon overtuigend sterk tegen de koploper. Na bijna een kwartier resulteerde dit in een eerste doelpunt. Een hoekschop van Timo Ruigrok werd gevaarlijk ingebracht en tegen de paal gewerkt. De terugspringende bal kwam echter op het hoofd van David Verweij die de bal snoeihard achter de verbouwereerde keeper kopte: 0-1. Bij SJC was Martijn Walter terug in de basis. De snelle en balvaardige buitenspeler, die een bijzonder sterk seizoen speelt, kwam in de 22e minuut in positie om Sten Goosen te bedienen. De opmaat gegeven voorzet was voor de spits,die eenvoudig wist te scoren. Maar tot verbazing van de supporters werd buitenspel geconstateerd.


Balvaardiger

Silvolde herpakte zich na die periode waarin SJC domineerde met het spelen van de lange bal. En het spel golfde lange tijd op en neer. Toch oogde SJC balvaardiger en kreeg een aantal mogelijkheden waaronder een grote kans voor van der Zalm en opnieuw een voor Goosen. Bij de eerste ging het schot over terwijl de Goosens oog in oog met de keeper in deze zijn meerdere moest erkennen. Maar op slag van rust slaagde Goosen er toch in om het net te vinden: 0-2
Dat na rust Silvolde probeerde de bakens te verzetten was geen verrassing. Met nog meer lengte in de aanval en nog meer de lange bal werd SJC teruggedrongen. Maar erg veel indruk maakte dit niet op de sterke SJC-verdedigers. Het was voor hen nog wel even schrikken bij een wegens buitenspel afgekeurde treffer, maar verder kwam Silvolde niet.


Moment

SJC hield op een waardige manier stand en toen kwam na ruim een uur er opnieuw een moment voor uitblinker Martijn Walter. Zijn werkelijk fantastische inzet vanaf de hoek van de 16 verdween genadeloos in de touwen: 0-3
Het alles of niets offensief van Silvolde leverde nog wel enkele hachelijke momenten op. Maar wanneer de defensie geen kans zag in te grijpen was daar altijd de betrouwbare Schelvis. Waardoor 0-3 ook de eindstand werd.


ARC

Deze week de bekerwedstrijd in Alphen tegen ARC. Bij winst bereikt SJC de laatste 8 in het district toernooi. Daarna is er de winterstop en geeft de balans aan dat SJC slechts 4 verliespunten minder heeft dan de nieuwe koploper ADO'20. Maar er zijn inmiddels 8 ploegen die binnen die afstand op de ranglijst staan. Bovendien is SJC maar 9 punten verwijdert van plaats 13. Welke verplicht tot het spelen van degradatiewedstrijden. Slechts rode lantaarndrager Dieze West lijkt met 6 punten uit 15 wedstrijden gedoemd te degraderen. Maar de andere ploegen zullen de strijd tegen de degradatie nog nadrukkelijk willen aangaan.


Actuele stand Tank & Schenk-actie

Primeur n SJC heeft de primeur van een Peut Abswoude Tank & Schenk-banner op de eigen website met de actuele stand van de opbrengst.

Op de homepage van de site kan elke SJC-er zien wat er gespaard is voor de club! Peut Abswoude (Schiestraat) doneert namelijk voor elke getankte liter 1 eurocent aan een goed doel naar keuze. Ook dit jaar gaat SJC weer aan de leiding met betrekking tot de hoogste opbrengst. Op gepaste afstand gevolgd door vv Noordwijk. Op dit moment staat de teller op zo'n € 3.600,-.

De Noordwijk-Binse Hoofdklasser is de familie Van Abswoude, heel dankbaar voor dit initiatief en kijkt weer uit naar de overhandiging van de cheque.