Martijn le Conge kopt een schot op het Noordwijkse doel weg. | Foto: Ron van der Linden Foto: Cor de Mooy

Noordwijk heeft makkie aan Breukelen: 6-1

voetbal n De rode lantaarn die FC Breukelen al bij zich had toen ze richting Noordwijk afreisden werd hen door Noordwijk nog wat steviger in handen gedrukt. De klinkende 6-1 overwinning was een logisch gevolg van het grote klassenverschil wat werd aangetoond.

De druilerige omstandigheden leken niet te gaan zorgen voor een ideaal voetbalmiddagje. Maar dat werd het uiteindelijk voor de rood-witten wel. Breukelen probeerde aanvankelijk fel van zich af te bijten. Maar ondanks de goede wil moest de ploeg wel toestaan dat Noordwijk na ruim een half uur al een 3-0 voorsprong nam. Eerst was het na 10 minuten James, dan na 17 minuten Lomis en precies 10 minuten later aanvoerder Goncalves, die raak schoten. Een minuutje later al reageerde Breukelen attent op mis tasten van de defensie en het was 3-1.

Verwijt

Na rust opnieuw een beter Noordwijk. En toen na 57 minuten de 4-1 op het bord kwam na een door Borsboom benutte penalty was het gedaan met Breukelen. Noordwijk heerste en mocht doen en laten wat het wilde. Door goals van Lomis en Wendt werd het nog 6-1. Het verwijt van veel supporters na afloop dat het wel 10-1 had moeten zijn was voorspelbaar. Maar logischerwijs bleef Noordwijk niet meer heel scherp waardoor ogenschijnlijk eenvoudige mogelijkheden niet werden omgezet in goals.

Promotie

Tevredenheid over de overwinning en blijdschap over het verlies van koploper Achillus Veen in het clubhuis. Waar feestvierende supporters toch weer voorzichtig over promotie durfden spreken. En waar de kwaliteiten van sommige spelers plots niet meer ter discussie kwamen. Noordwijk levert eerst nog een bekerduel af voordat men de winterstop gaat vieren met een trainingskamp. Om daarna in de tweede fase toch op jacht te gaan naar de titel. Of dit een realistische doelstelling is zal moeten blijken. De wedstrijd tegen FC Breukelen mag in geen geval als maatstaf worden gezien. Daar was deze tegenstander te zwak voor.
Met 24 punten uit 14 wedstrijden en met niet minder dan 26 tegendoelpunten staat Noordwijk inmiddels op de vijfde plaats.

Spijkenisse

De herstart op 14 januari is de moeilijke thuiswedstrijd tegen Spijkenisse. Deze tegenstander staat tweede in de competitie en heeft 4 verliespunten minder dan Noordwijk. Dat maakt de wedstrijd dan ook dubbel belangrijk. Winst of verlies zal voor beide ploegen van grote betekenis zijn.
Volgende week bekert Noordwijk in en tegen het in de zaterdag eerste klasse spelende Brielle.
Op papier een makkie voor Corneille en zijn mannen. Maar bekerwedstrijden staan altijd op zich. Dus zal scherpte bepalen wie zich plaatst voor de volgende ronde.