Het Kleijnkoor en het Kinder Kleijnkoor laten weer van zich horen met kerstconcerten. | Foto: PR
Het Kleijnkoor en het Kinder Kleijnkoor laten weer van zich horen met kerstconcerten. | Foto: PR Foto: Cor de Mooy

Kaartverkoop Carols bij Kaarslicht

Carols n Kleijnkoor Noordwijk zal ook dit jaar Carols bij Kaarslicht zingen. Oud en nieuw kerstrepertoire om de kerst in te luiden in de sfeervolle Oude Jeroenskerk.

Het concert Carols bij Kaarslicht is voor velen een traditie geworden en wordt ieder jaar druk bezocht. Prachtige muziek in een sfeervol verlichte kerk en een mooie opstap naar kerst.
Het koor zal dit jaar begeleid worden door James Pollard op piano en door het Ambiance Ensemble and friends. Het programma van dit jaar is genoemd: Engelen". Een prachtige toevoeging in beeld is gevonden in het kunstwerk "Hope" van Judith de Haas.

De uitvoeringen zijn op 22 december om 21.00 uur en op 23 december om 19.00 en 21.00 uur. Kaarten zijn nu te koop à € 12,- bij Boekhandel Van der Meer in Noordwijk Binnen of via www.kleijnkoor.nl

Kinderconcert

Ook dit jaar is er een speciaal kort kinderconcert gezongen door het Kinder Kleijnkoor. Ruim dertig kinderen zijn sinds een aantal weken aan het repeteren onder leiding van Chantal van der Klugt om hun liedjes in dit speciale kinderconcert ten gehore te brengen. Het concert is op 23 december om 17.00 uur. De toegang is gratis.


Ichthus Kerstmaaltijd

kerstmaaltijd n Ook dit jaar houdt de Wijk Ichthus een kerstmaaltijd voor hen die erg tegen de kerst opzien, of alleen zijn.

Niet voor iedereen is het vanzelfsprekend de kerstdagen met elkaar samen door te brengen. Het gevoel van welkom zijn en zich thuis voelen is een uitdaging die we elk jaar weer willen aangaan. Bijzonder is dat iedereen met welke achtergrond ook dat ook zo mag ervaren.

Naast heerlijke gerechten wordt er gezorgd voor een warme sfeer door aankleding van muziek, zang, een prachtig kerstverhaal en de mooiste boodschap dat het Kind geboren wordt. Door hem weten we dat God de mens en de wereld liefheeft.

De Kerstmaaltijd vindt plaats in de Ichthuskerk, Houtkrocht 2, aanvang 13.00 uur en is ongeveer om 16.00 uur afgelopen. Aansluitend is het mogelijk om het kinderkerstfeest mee te beleven. De maaltijd is gratis. Voor wie moeilijk ter been is, is er de mogelijkheid van vervoer.

Informatie en aanmelding via tel. 3618756 of 06-44198896 of kerstmaaltijd@wijkichthus.nl


Nominaties voor 'Noordwijker van het jaar 2017' zijn bekend

gala n Traditioneel wordt tijdens het Nieuwjaarsgala op 2 januari in Grand Hotel Huis ter Duin de nieuwe 'Noordwijker van het Jaar' bekendgemaakt. De jury heeft uit alle inzendingen een zorgvuldige selectie gemaakt en drie kandidaten genomineerd die kans maken op de titel.

Inwoners uit de regio Noordwijk konden de afgelopen weken kandidaten aandragen voor de verkiezing. De 'Noordwijker van het Jaar' moet een "Ingezetene van Noordwijk zijn die zich op breed maatschappelijk terrein gedurende een groot aantal jaren verdienstelijk heeft gemaakt. Daarbij heeft deze persoon initiatieven ontplooid en processen in gang gezet die een positieve bijdrage geleverd hebben aan de Noordwijkse samenleving".

De jury, bestaande uit burgemeester Jan Rijpstra, de huidige 'Noordwijker van het jaar 2016' Henk Admiraal en de sponsors van het gala, hebben drie kandidaten genomineerd voor de eretitel. Alle kandidaten zijn uitvoerig beoordeeld. Na een spannende stemming waarbij tot drie stemrondes toe een aantal kandidaten met een gelijk aantal stemmen eindigden is uiteindelijk in een vierde stemronde tot een uitslag gekomen.


Els Bax

Els is iedere dag aan zee te vinden, om met haar camera alles vast te leggen wat er bij de zee gebeurt. Els is 72 jaar en nog steeds volop energie. Zeer regelmatig zien we haar foto's voorbijkomen tijdens het weerbericht bij het journaal op RTL of NOS, maar daarnaast ook online of in de regionale dag- en weekbladen zijn haar foto's vaak te vinden. Els zet Noordwijk op de kaart, en dit alles op vrijwillige basis.


Sindy van Leeuwen

Het jaar 2016 staat in het teken van Noordwijk, 150 jaar badplaats. De burgemeester, de wethouders, Marjolijn van der Jagt en vele anderen kwamen veelvuldig in de schijnwerpers.
Eén persoon, de grote motor van alle festiviteiten, bleef onderbelicht en op de achtergrond: Sindy van Leeuwen. Vanuit de gemeente Noordwijk werd zij coördinator van het project Noordwijk, 150 jaar Badplaats. Zij heeft haar taak zeer serieus genomen. Bij alle activiteiten, en dat waren er veel, was zij aanwezig: Bij de grote, goed georganiseerde activiteiten, maar ook bij de kleine initiatieven van burgers. Buurtverenigingen, sportclubs, serviceclubs, die spontane acties organiseerden, konden dit jaar rekenen op haar bezoek. Een echte ambassadeur van de gemeente Noordwijk.


Piet de Ridder

Piet is al vele jaren actief als vrijwilliger in Noordwijk, zowel in de sportwereld als daarbuiten. Zo is hij al 40 jaren betrokken bij de intocht van Sinterklaas, is Piet vrijwilliger bij VV Noordwijk en organiseert hij al 6 jaar de Noordwijk Classic, een wielerwedstrijd voor dames. Dit is slechts een kleine greep uit de vrijwilligersactiviteiten van Piet. Zo was hij 12 jaar bestuurslid van RTV de bollenstreek, 3 jaar jeugdleider bij SJC en lid van de ijsbaancommissie NIJC. Piet staat klaar voor Noordwijk en Noordwijk kan altijd rekenen op de inzet van Piet als vrijwilliger.


Op 2 januari zal burgemeester Jan Rijpstra tijdens het Nieuwjaarsgala in Grand Hotel Huis ter Duin de 'Noordwijker van het jaar 2017' bekendmaken.