Afbeelding
Foto: Cor de Mooy

Mama Café

Twee peuters zitten op het speelkleed, ze zijn heel druk met blokjes en een autootje. "hoe hoog kan de toren worden?" En het autootje: die rijdt lekker hardt door de ruimte! Ook zijn er een paar kinderen lekker aan het ravotten: spelen met een bal en een ballon, wat is dat leuk!
En het kleine zusje een van de peutertjes, ze is 4 maanden, ligt heerlijk in de wagen te slapen!

Het is een donderdagochtend in Noordwijk. Terwijl de peuters lekker aan het spelen zijn, drinken de 10 moeders met elkaar een kopje koffie. Ze treffen elkaar eens per maand in het Mama Café van Noordwijk. Ze delen ervaringen met elkaar:

"Hoe ga jij om met je peutertje die moeite heeft met het eten van groente en fruit? Hij eet het liefst koekjes en vla." En hoe maak jij het voor je kind aantrekkelijk om groente te eten? Ik vind het namelijk wel heel belangrijk dat hij genoeg vitamines binnen krijgt.". De moeders raken er met elkaar over in gesprek en herkennen bij elkaar dat het soms best eens moeilijk is hoe je met je lastige etertje om kunt gaan. Het is fijn om te herkennen dat andere ouders daar ook wel eens tegen aan lopen en alle tips zijn welkom!


Vanochtend hebben de (aanstaande) moeders hebben de kou getrotseerd en zijn met hun kroost naar de bibliotheek gekomen om met elkaar en verpleegkundige "Stevig ouderschap" Jose van den Putte over hechting te praten. José kan boeiend vertellen en nodigt de ouders uit om hun ervaringen te delen met de andere ouders.
Het Mama Cafe Noordwijk is een ontmoetingsplek voor (zwangere) moeders met jonge kinderen met elkaar handige opvoedtips kunnen uitwisselen, elkaar kunnen steunen en met elkaar in gesprek kunnen gaan. Het Mama Cafe Noordwijk wordt georganiseerd door het CJG Noordwijk en Mom in Balance. De moeders geven aan over welke onderwerpen zij het graag willen hebben. De jeugdverpleegkundige van het CJG is bij het Mama Cafe aanwezig en mocht je even iets meer nodig hebben, een advies of meer steun, dan kunnen de moeders deze vraag ook gelijk bij de jeugdverpleegkundige stellen.

Het was een interessante en gezellige ochtend. Het volgende Mama Café is op donderdag 29 december, dan gaan we gezellig met ouders en kinderen "Vuurwerk knutselen" met peuterspeelzaal De Morgenster! Je bent van harte welkom en neem je kindje gerust mee! (kinderen die vakantie hebben zijn ook welkom)