Burgemeester Jan Rijpstra kwam Fie Benschop-Verveer feliciteren met haar 104e verjaardag. | Foto: Joke van der Zanden
Burgemeester Jan Rijpstra kwam Fie Benschop-Verveer feliciteren met haar 104e verjaardag. | Foto: Joke van der Zanden Foto: Cor de Mooy

104-jarige Fie Benschop-Verveer is de oudste Noordwijkse

Oudste n Fie Benschop-Verveer vierde 7 december in huize Jeroen met veel plezier haar 104e verjaardag met kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen. Ook burgemeester Jan Rijpstra kwam haar feliciteren met een boeket bloemen en een boek over Noordwijk.

Door Joke van der Zanden

Hoe word je ouder dan 100 jaar? Fie is gewoon vrolijk, als er bezoek komt drinkt ze een advocaatje met slagroom of een wijntje. Ze is redelijk gezond, maar ziet slecht waardoor ze niet meer kan lezen of TV kan kijken. Omdat ze een positieve kijk op het leven heeft begint ze vrolijk aan iedere nieuwe dag. Hoewel de kinderen buiten Noordwijk wonen bezoeken ze hun moeder nog wekelijks.

"Ik ben in 1912 in Jaarsveld aan de Lek geboren", vertelde ze aan de burgemeester. "Ik heb niet in de Lek gezwommen, want dat was gevaarlijk, maar ik ben wel in 1927 over het ijs de Lek overgestoken. Mijn vader had het verboden maar mijn zus en ik hebben het toch gedaan. Zelf was ik de jongste in een gezin met 6 meisjes. In Kampen ben ik gaan werken als hulp in de huishouding voor dag en nacht. Nadat ik mijn lieve man Kees Benschop tegen was gekomen zijn we in Lopik getrouwd in april 1937. Later zijn we in Pijnacker gaan wonen en in 1943 zijn we verhuisd naar Noordwijk, want daar woonden 2 zusjes van mij. Eerst woonden we op Zee in 'Het Stille Zuie' en zijn daarna naar de nieuwe huizen in de Jan Kloosstraat gegaan. Ik woon nu al weer 13 jaar hier in Jeroen. Mijn man werkte in de bollen. Hij was heel erg actief en zat in verschillende besturen, is raadslid geweest en daarna wethouder".
Fie is een lieve en bescheiden vrouw en hoeft niet per se in de belangstelling te staan, maar toen ze hoorde dat de burgemeester en zijn vrouw op bezoek zouden komen mocht heel Jeroen het weten.