Marjolijn van der Jagt ontving de legpenning van de gemeente voor haar inzet voor 150 jaar Badplaats. | Foto: Joke van der Zanden
Marjolijn van der Jagt ontving de legpenning van de gemeente voor haar inzet voor 150 jaar Badplaats. | Foto: Joke van der Zanden Foto: Cor de Mooy

Jubileumfestiviteiten badplaats afgesloten

n Zilveren Legpenning voor Marjolijn van der Jagt

slotfeest n Burgemeester Jan Rijpstra reikte zaterdag 10 december de Zilveren Legpenning uit aan Marjolijn van der Jagt. Zij heeft als voorzitter van de Stichting Sein enorm bijgedragen aan het slagen van het jubileum Noordwijk 150 jaar badplaats.

Door Joke van der Zanden

Het was zaterdag niet bepaald feestelijk weer bij de afsluiting van Noordwijk 150 jaar badplaats. Het regende behoorlijk. Dat mocht de pret niet drukken want er waren toch nog een aantal mensen naar deze afsluiting gekomen. Rond een podium stond een tent en er was ook een tentdoek gespannen tussen de bomen zodat iedereen droog stond.

"Bij de inventarisatie van het jubileumjaar viel op hoe groot, groots en beeldbepalend de evenementen in het jaarrond jubileumprogramma zijn geweest. Bijna vijftig evenementen met een lokale, regionale, landelijke soms ook internationale uitstraling. Dit aantal staat nog los het grootse WK Life Saving en van alle overige jaarlijks terugkerende evenementen. Marjolijn van der Jagt heeft met haar tomeloze inzet, zich geheel belangeloos aan Noordwijk gewijd om van het jubileumjaar een succes te maken. Met haar achtergrond, haar kennis en kunde, haar uitgebreide en effectieve netwerk, heeft zij samen met de initiatiefnemers van de evenementen, het bedrijfsleven, de detailhandel, de verschillende maatschappelijke organisaties en met een leger aan vrijwilligers het jubileumjaar zeer sterk vormgegeven met als gevolg een fantastisch resultaat. Het gemeentebestuur is niet alleen hiervan onder de indruk, maar blikt eveneens terug op de vele jaren voor het jubileumjaar waarin zij zich voor de Noordwijkse samenleving heeft ingezet. Als het om evenementen gaat is zij voor Noordwijk al jaren een begrip". Dit waren de lovende woorden van Burgemeester Jan Rijpstra en wethouder Pieter Jan Barnhoorn. De heren kregen ieder een knipselkrant van het afgelopen jaar.

Vanwege haar grote inzet, ontving zij uit handen van de burgemeester de zilveren legpenning met bijbehorend certificaat.

Marjolijn van der Jagt was blij verrast en had dit totaal niet verwacht. "Ik bedank vooral mijn medewerkers van Stichting Sein en Sindy van Leeuwen voor hun tomeloze inzet om het afgelopen jaar tot een succesjaar te maken. De vele sponsoren spelen hierbij ook een grote rol", aldus Marjolijn.
Daarna werd het feest voorgezet met een drankje en een hapje.


2017 beter ingaan met Palliam

heilig n De twaalf nachten tussen de kerstnacht en Driekoningen worden al eeuwen "Heilige Nachten" genoemd.

Het is een goede periode voor meditatie, reflectie. Oude processen afronden en nieuwe voornemens voor 2017 maken. Marije Groenewoud zal in drie avonden de kracht van deze 12 Heilige Nachten uitleggen en trainen.

Zij zelf ervaart deze periode als essentieel voor een goede start van het nieuwe jaar. Het leven in deze tijd vraagt tenslotte veel aan visie en besluitvaardigheid. Het concreet werken met de Heilige Nachten schenkt een inspirerende mogelijkheid om met meer vertrouwen het nieuwe jaar binnen te gaan.

De avonden zijn op vrijdag 23 en 30 december en op 6 januari van 19.30 tot 21.30 uur aan de Nieuwe Zeeweg 75, Noordwijk. De bijdrage ervoor bedraagt € 15,- (drie avonden, incl. syllabus).

Voor meer informatie over deze -en andere- bijeenkomsten: Tiny van Westerop, info@palliam.nl of 071-3612590. Zie voor het volledige programma: www.palliam.nl

Afbeelding