Traditiegetrouw speelt Raponsel ook dit jaar twee keer Skroets in De Muze. | Foto: PR
Traditiegetrouw speelt Raponsel ook dit jaar twee keer Skroets in De Muze. | Foto: PR Foto: Cor de Mooy

Raponsel speelt twee keer 'Skroets' in De Muze

scrooge n In 2006 is de voorstelling 'Skroets' voor het eerst gespeeld. 'Skroets' is een vrije en moderne bewerking van het bekende kerstverhaal en geschreven door Jos van Varik. Het stuk is op vele scholen in de Bollenstreek en regio Leiden gespeeld en daarnaast ook in diverse theaters.

Al jarenlang wordt het stuk, vlak voor Kerst, gespeeld in de grote theaterzaal van de Muze. Ook dit jaar weer en wel op zondag 18 december.

Sinds 2012 wordt een aantal rollen gespeeld door Jackelien, Wendy en Ellen van der Bent. Tegelijkertijd is de samenwerking gestart met Chantal van der Klugt. Ieder jaar zingen en dansen een aantal van de leerlingen van haar musicalschool 'On Stage' in de voorstelling. De liedjes uit de voorstelling zijn gecomponeerd en/ of bewerkt door Hans Blömer. De voorstelling duurt ongeveer 50 minuten.

Het verhaal

Het is de dag voor Kerst en iedereen is druk. Druk met boodschappen doen, met kaarten schrijven en met het optuigen van de kerstboom. Alleen de heer Skroets doet hier niet aan mee. Hij houdt niet van Kerst. Hij is alleen maar bezig met het tellen van zijn geld en heeft geen zin om de feestdagen door te brengen met zijn familie. En hij is al helemaal niet geïnteresseerd in de privéproblemen van juffrouw Kretsjit, zijn secretaresse. Diezelfde nacht krijgt hij bezoek van drie feeën. Zij laten hem beelden zien van gisteren, vandaag en morgen en daardoor krijgt Skroets een vreemd gevoel. Een gevoel dat hij niet eerder had.

De voorstelling 'Skroets' gaat over geld uitgeven en gierig zijn, over familie en vrienden, over aardig zijn en over onaardig doen, over oude vrienden en onverwacht bezoek, over nespresso-koffie en multomapblaadjes en over terug kijken en spijt hebben en… over Kerst natuurlijk!

De acteurs zijn Ellen, Jackelien & Wendy van de Bent, Rini van Kaam, Jos van Varik, Louise Wessels en Margret Zonneveld. De zang wordt verzorgd door Kinderkoor 'On Stage' onder leiding van Chantal van der Klugt.

Raponsel speelt het stuk op zondag 18 december om 14.00 en 16.00 uur. Entree € 7,50. Reserveren op tel. 3646226 of via www.demuzenoordwijk.nl