De heren 1 van Novo hadden geen kind aan Kalinko. | Foto: PR
De heren 1 van Novo hadden geen kind aan Kalinko. | Foto: PR Foto: Cor de Mooy

NOVO Heren 1 doet wederom goede zaken

volleybal n Na een knappe overwinning tegen Leython Heren 1 vorige week, mochten de volleyballers van NOVO afgelopen zaterdag naar Scheveningen. De mannen van Kalinko Heren 2 maakten daar hun opwachting. Het is al weer een aantal jaren geleden dat NOVO een competitiewedstrijd moest spelen tegen Kalinko. Dit jaar is het ongekend spannend in de competitie, waar diverse teams aanspraak maken op het kampioenschap. Geen punten verspillen is dan ook een must voor de Noordwijkers.

De eerste set begon NOVO uitermate zwak. Met weinig inspiratie en motivatie voelde de wedstrijd als een verplichting. NOVO kwam snel op achterstand en moest aan het einde van de set een behoorlijke inhaalslag maken. Het einde van de set was erg spannend en wist NOVO het toch voor elkaar te krijgen om 5 punten achterstand om te buigen in een voorsprong van 2 punten. Novo won de eerste set met 23-25.

In de tweede set moest het roer echt om, want Kalinko bleek erg gemotiveerd om punten in huis te houden. De set begon nog slechter dan de eerste. Wederom geen inspiratie en Kalinko kon makkelijker uitlopen dan in de eerste set. Passend bleek het erg lastig om spelverdeler Tim Oortwijn goed aan te spelen waardoor er standaard aanvallen ontstonden. Hier had het sterke blok van Kalinko totaal geen moeite mee en Novo keek al snel aan tegen 8 punten achterstand. Coach Cees van de Meent nam een time-out, zette de ploeg op z'n plek waarna NOVO, wederom, aan een comeback werkte. Moeilijke services van Gijs Paulides en blokkerend sterk werk van John Klinkenberg zorgden voor moeite en onrust bij Kalinko. Met gepassioneerd spel toverde Novo de achterstand om in 2 punten voorsprong die NOVO niet meer weg gaf. Met 25-27 won NOVO de tweede set.

Kalinko leek verslagen aan de derde set te beginnen. NOVO maakte lol, muziek en leverde goed spel. Al snel liep Novo uit en kon zij Kalinko goed achter zich halen. In een snelle set kon NOVO met 18-25 professioneel winnen van Kalinko.

Met de overwinning al op zak moest NOVO zich geconcentreerd houden voor de vierde set. Net als in de eerste en tweede set was inspiratieloosheid het sleutelwoord. Coach Cees van de Meent greep meteen in en zette de koppen direct de juiste kant op. De avond ervoor moest Cees met zijn Dames 1 van Novo bij Kalinko spelen en eenzelfde scenario dreigde bij de Heren ook te gebeuren, een kostbare set (punt) weggeven na het winnen van drie andere sets. Dit gebeurde bij de Heren echter niet. Novo knokte zich terug en boog een achterstand (de derde van de wedstrijd) om in een voorsprong. Kalinko bleek verslagen en Novo maakte het af met 21-25.

Met de volle 5 punten op zak blijft Heren 1 goed meedraaien in de top. Komende zaterdag komt Nesselande Heren 2 op bezoek in het bruisende Noordwijk. Deze wedstrijd vangt aan om 15:00 u in Sportpark Duinwetering.

T.O.V. jeugdteam 1 is kampioen

tafeltennis n Zaterdag 3 december is het eerste jeugdteam van T.O.V. tafeltennis, bestaande uit Yelco Kranefuss, Florentin Dutruel en Bas Vogelezang, kampioen geworden.

In deze laatste wedstrijd van het seizoen won T.O.V. met 10-0 van tafeltennisvereniging de Treffers uit Roelofarendsveen. Het team eindigde deze competitie met 64 punten en dat is maar liefst 15 punten meer dan de nummer twee.
De wedstrijd begon met een 3-0 voorsprong omdat er één persoon van de tegenstander ontbrak.Vervolgens wonnen Yelco Kranefuss en Florentin Dutruel hun enkelspel vrij eenvoudig en ook het dubbel dat zij speelden werd eenvoudig met 3-0 gewonnen. Toen was het de beurt aan Bas Vogelezang en ook hij won zijn wedstrijd in 3 games. De drie laatste wedstrijden waren echter spannender, in deze wedstrijden won Dutruel zijn wedstrijd met 3-1, won Kranefuss zijn partij na een erg spannende wedstrijd met 3-2, hiermee is Kranefuss ook meteen het hele seizoen ongeslagen gebleven en ook Vogelezang won zijn laatste wedstrijd met 3-2.

Na de wedstrijd werden de kampioenen in het zonnetje gezet; ze kregen uit handen van voorzitter Chris Andree en trainers Jelle Passchier en Jos de Kremer hun welverdiende medaille en een lekker hapje en drankje.

Nu dit team kampioen is geworden gaan ze volgend seizoen een klasse hoger spelen en met de resultaten van dit seizoen moet dat zeker gaan lukken.