Brayen Bröcker in duel met Theo Martens. | Foto: Ron van der Linden
Brayen Bröcker in duel met Theo Martens. | Foto: Ron van der Linden Foto: Cor de Mooy

Achilles Veen is de meerdere van Noordwijk

voetbal n Niet zomaar de tegengoals incasseren. Dat was het geslaagde uitgangspunt voor Noordwijk in de afgelopen weken. En dat was het ook tegen koploper Achilles. Maar helaas moest het verdedigingsblok één keer capituleren.

Net als op alle velden werd eerst een minuut stilte gehouden in verband met de vliegramp, die Braziliaanse voetbalclub Chapacoense trof, voordat arbiter Luinge voor de aftrap floot.

Beide ploegen begonnen met aftasten en Noordwijk mocht daarbij wat vaker de bal rondspelen. Maar plots was daar na een minuut of 10 de counter van Achilles Veen die slechts met een overtreding kon worden gestopt. De vrije trap vanaf rand 16 meter mistte rakelings het doel.
Even later kon aan de andere zijde Achilles opgelucht adem halen nadat de keeper een schot van Dorothea net wist aan te tikken.

Mokerslag

Na een half uurtje was het keeper Sanders die handelend optrad nadat LeCongé wat onhandig instapte. Intussen was Noordwijk de ploeg met de bal in de ploeg waarbij Achilles geniepig wachtte op een countermogelijkheid. En de bal dan steeds snel in de 16 werd gebracht. Vlak voor de thee leverde dit niet minder dan een serie van 4 corners op. En uit de laatste daarvan moest de verdediging verbijsterd toezien hoe de bal toch in de goal verdween: 1-0. Een mokerslag zo net voor rust.

Schouderklopje

Na rust eenzelfde spelbeeld met Noordwijk mogelijk nog nadrukkelijker aan de bal. Toch kon Noordwijk doelman Sanders na 10 minuten een schouderklopje geven na een fantastische redding. Noordwijk leek wat wanhopig op zoek naar de gelijkmaker maar mistte daarbij de overtuiging.

Met Duindam voor James probeerde Corneille de aanval nog iets meer power te verschaffen. Maar de stugge Brabantse verdedigers schrokken daar allerminst van. En terwijl de minuten wegtikten werd steeds duidelijker dat slechts een klein wondertje Noordwijk nog de zo gewenste winst zou opleveren. En zelfs een gelijkmaker zat er gewoon niet meer in. Waardoor de achterstand 9 punten is gebleven.

Opvallend is dat door de technische staf slechts 1 aanvallende wissel werd toegepast en een alles of niets offensief uitbleef.

Strohalm

Zaterdag de laatste wedstrijd voor de winterstop tegen rode lantaarndrager Breukelen. De opdracht aan Corneille lijkt eenvoudig. Want winnen is noodzaak om het seizoen niet bij voorbaat als verloren te beschouwen en er bij de herstart, op 14 januari tegen het hoog geplaatste Spijkenisse, de strohalm kan worden gegrepen die er dan mogelijk nog geboden wordt.