In de aula van de Algemene Begraafplaats wordt op 11 december Wereldlichtjesdag gehouden. | Foto: Archief
In de aula van de Algemene Begraafplaats wordt op 11 december Wereldlichtjesdag gehouden. | Foto: Archief Foto: Cor de Mooy

Wereldlichtjesdag op algemene begraafplaats

lichtjes n Dit jaar organiseert Uitvaartzorg de Schelp, Linda Janmaat, op zondag 11 december voor de vierde keer een bijeenkomst voor Wereldlichtjesdag in Duin- en Bollenstreek. Die dag wordt er met elkaar stilgestaan bij alle kinderen die, op welke leeftijd dan ook, zijn overleden.

Wereldlichtjesdag is een mooi initiatief dat samen met een team vrijwilligers georganiseerd wordt. Over de hele wereld wordt er om 19.00 uur lokale tijd een kaars aangestoken voor een overleden kind. Ook mensen die zich nauw betrokken voelen, steken vaak een kaarsje aan om zo hun medeleven te tonen.

Tijdens de avond vertelt Ellen Spaargaren een verhaal uit haar nieuwe boek 'Een ster aan de hemel'. Ook Dominee Janneke Nijboer spreekt tijdens de avond en zij steekt een grote kaars aan voor alle kinderen die gemist worden. De avond wordt verder omlijst met zang door solisten van het Kleijnkoor Noordwijk. Als hoogtepunt worden de kaarsjes voor overleden kinderen ontstoken en volgt er een stille tocht over de begraafplaats. Daar worden de namen voorgelezen van kinderen van wie een dierbare aanwezig is.

Moeders, vaders, opa's, oma's, broertjes, zusjes, verdere familie, vrienden, iedereen die zich betrokken voelt bij het verlies van een kind, of het nu lang of kort geleden is overleden, is van harte welkom om deel te nemen aan dit bijzondere moment.

Wereldlichtjesdag is op zondag 11 december om 18.30 uur in de aula van de Algemene Begraafplaats aan de Oude Zeeweg 32. Deze is via de omleidingsroute tijdens Wereldlichtjesdag goed bereikbaar. Na afloop is er ter afsluiting koffie, thee en limonade en is er ruimte om na te praten. Deze avond is het initiatief van Uitvaartzorg de Schelp. De toegang is gratis.