Burgemeester Goedhart opende de Beursvloer Bollenstreek met een slag op de gong. | Foto: Willem Krol
Burgemeester Goedhart opende de Beursvloer Bollenstreek met een slag op de gong. | Foto: Willem Krol Foto: Cor de Mooy

Vierde editie Beursvloer Bollenstreek opnieuw succes

netwerk n Burgemeester Gerrit Goedhart van Noordwijkerhout opende woensdag 23 november de vierde Beursvloer Bollenstreek in het Teylingen College,


De Beursvloer Bollenstreek is een initiatief van de Lions Club Bollenstreek in samenwerking met de gemeenten Hillegom, Lisse, Noordwijk, Noordwijkerhout en Teylingen. Het is een ontmoetingsplaats voor maatschappelijke organisaties, verenigingen en het bedrijfsleven. Het doel is om elkaar te vinden om klussen te realiseren met gesloten beurs.
Voordat hij het woord aan de burgemeester gaf, vroeg Henk Waling, namens de Lions Bollenstreek de aanwezige 'vragers' om een beetje uit hun comfortzone te treden: "Het is soms best lastig om op iemand af te stappen en te vragen: 'ik heb dat en dat van je nodig, kan je mij dat geven?' Maar doe het gewoon! Dat is de bedoeling van dit event." Goedhart: "Ik vind dit een prachtig initiatief: het bedrijfsleven dat verenigingen en andere organisaties met elkaar verbindt. Zeker omdat deze elkaar niet vanzelfsprekend tegenkomen. Ik begrijp dat dit de laatste keer is dat dat niet elektronisch gaat, maar ik zou zeggen: koester de ontmoeting ook! Mij is verteld dat zo'n vijftig verenigingen en organisaties dit jaar meedoen en eenzelfde aantal bedrijven zich hebben aangemeld. Qua aantal is deze match dus alvast goed. Dat geeft mij een gevoel van vertrouwen om de beursvloer nu te openen!" Zijn woorden werden kracht bijgezet door een ferme slag op de beursgong: de vierde Beursvloer Bollenstreek kon beginnen.
De ruimte was verdeeld in themahoeken waar vrager en bieder elkaar konden treffen. Deelnemers hadden bij binnenkomst het Beursboek ontvangen, waarin de vragen en eventuele tegenprestaties waren gerangschikt op thema. Voorbeeld: Een verzorgingshuis wil de binnentuin wat opfleuren. Een tuincentrum biedt een aantal perkplanten aan. Als tegenprestatie mag het bedrijf een gratis advertentie plaatsen in het bewonersblad.
Als de match tot stand kwam, werd deze officieel geregistreerd. Volgens Waling waren er minder aanmeldingen dan vorig jaar, maar eindigde deze editie net als de voorgaande met een resultaat van rond de honderd matches. Een prima aantal volgens de organisatie.