Bob, Nadine Peter en Martha met in hun midden Aad van der Meer. | Foto: Joke van der Zanden
Bob, Nadine Peter en Martha met in hun midden Aad van der Meer. | Foto: Joke van der Zanden Foto: Cor de Mooy

Diamanten jubileum voor Boekhandel van der Meer

jubileum n Afgelopen zondag werd het diamanten jubileum van Van der Meer gevierd met een 'blauw' feestje. Eregast was de oprichter Aad van der Meer, hij werd die dag in het zonnetje gezet.

Door Joke van der Zanden

Zo'n 60 jaar geleden begonnen Aad en Trees van der Meer hun boekhandel/bibliotheek aan de Weteringkade. Later in de jaren 60 verhuisden ze naar het Vuurtorenplein waar Martha en Peter de zaak overnamen en in januari 2016 verhuisde boekhandel van der Meer naar De Keuvel. Van der Meer vierde zondag zijn diamanten jubileum met een 'Blauw Feestje'. Een 'Blauwe Knoopborrel', bluegrass met de Clover Bluegrass Boys, blueberry muffins, Pieter Luining en nog veel meer, met theater en muziek en natuurlijk is grondlegger Aad van der Meer eregast. Ook de limited edition van 'RIJKS. Masters of the Golden Age' was zondag te bewonderen. Je moest niet vergeten de witte handschoentjes aan te trekken om te kunnen bladeren. Natuurlijk waren er die middag nog een paar verrassingen zoals het Aad & Trees Theater die naspeelden hoe het vroeger in de winkel op de Weteringkade toe ging. "Dat ik dit nog allemaal mee mag maken", was de reactie van Aad van der Meer.

Zaterdag werd er ook al feest gevierd. Paul Witteman en de jonge blokfluitiste Lucie Horsch waren de speciale gasten waar veel mensen op af kwamen. Paul Witteman?schrijft dit jaar het?Aangenaam Klassiek Cadeau,?de eerste editie van een geschreven geschenk tijdens de Aangenaam Klassiek week. Een persoonlijk, luxe vormgegeven, boekje met muzikale suggesties en aanbevelingen van Paul Witteman.?Witteman heeft uit het aanbod van nieuwe en bestaande releases in 2016 een selectie gemaakt en over de betreffende componisten of composities een column geschreven.