De Noordwijkers vieren alvast de bekerwinst na alweer een doelpunt van Jeroen Borsboom. | Foto: Ron van der Linden Foto: Cor de Mooy

Noordwijk sterkste in bekerwedstrijd

voetbal n Noordwijk liet na rust de tanden zien. Dat werd uiteindelijk meer dan beloond. Na de brilstand bij rust werd het uiteindelijk een klinkende 6-0 overwinning op de reserves van VVSB

Al in de eerste helft was het zichtbaar dat reserve-hoofdklasser VVSB 2 het zou moeten gaan afleggen tegen de reguliere hoofdklasser die vorige week toch moed kon putten uit de benauwde 2-1 overwinning op Zwaluwen. Hoewel de competitie natuurlijk hoofdzaak is wilde Noordwijk ook heel graag tegen VVSB 2 de kans verzilveren om een ronde verder komen in de districtsbeker. Met Brocker en Lomis op de bank maar met Wendt binnen de lijnen klonk onder redelijke omstandigheden het eerste fluitsignaal.
Noordwijk combineerde best goed en zocht geregeld de aanval.
Maar omdat kansjes niet werden verzilverd en doelpunten dus uitbleven was er de 0-0 ruststand.
Na rust, met inmiddels Brocker in de ploeg, het zelfde speltype en hetzelfde veldspel. Maar voor Noordwijk bleek de spelhervatting uit corners een zeer productieve troefkaart te zijn. Respectievelijk Brocker, Wendt en Duindam zagen in die situatie kans om het net te vinden. Derhalve was het na ruim een kwartier in de 2e helft toch 3-0.
Daarmee was de gifbeker voor de moedeloze Noordwijkerhouters nog niet leeg. Binnen 5 minuten wist Borsboom , eerst met een schuiver later met een kopbal, de stand op 5-0 te brengen. En het slotakkoord was voor Lomis. Een terugkaatsende bal viel voor zijn voeten en het was gemakkelijk raak: 6-0.
Een niet mis te verstane en welkome winst die echter moet worden geplaatst in de context van het niveau van de tegenstander. Maar zeker een goede basis om zaterdag in Opheusden de strijd aan te gaan met DFS afkorting van Door Fusie Sterk.

Dat zal zeker gaan gebeuren zonder Amezrine in de goal. Geruchten dat hij lange tijd zal zijn uitgeschakeld worden steeds sterker. De kruisband zou flink beschadigd zijn en een rentree in de hoofdmacht lijkt daardoor nog ver weg te liggen.
Voorlopig wel van de partij Emiel Wendt. De boomlange Noordwijker heeft de toezegging gedaan minimaal nog 2 seizoenen in het rood-witte tenue te willen spelen. Met andere spelers wordt intussen nog gesproken over mogelijke verlenging van de contracten. Maar de eerste zorg is natuurlijk de zo gewenste promotie naar de 3e divisie. Om daar de traditionele derby's tegen de streekgenoten weer te kunnen spelen.

Tegenvaller voor NOVO

volleybal n Na een moeilijke wedstrijd tegen NVC Heren 2 vorige week, stond afgelopen zaterdag de volgende lastige pot op het programma voor de volleyballers van NOVO. Zij ontvingen het eerste team van Waterlanders op de Noordwijkse Duinwetering.

Waterlanders uit Nieuwkoop kent een goed seizoen en is volop in de race voor het kampioenschap. Met Novo op een derde plaats beloofde de wedstrijd een spannende te worden, waar Novo goede zaken zou doen bij winst.

De eerste set begon sterk aan beide kanten. Waterlanders liet direct zien dat ze punten wilde meenemen naar Nieuwkoop en Novo probeerde daar een passend antwoord op te vinden. Novo creƫerde prachtige aanvallen en maakte het Waterlanders erg lastig. Toch had Waterlanders het overwicht en verloor Novo de eerste set met 23-25.

De tweede set herpakten de Noordwijkers zich. De set was een replica van de eerste maar viel nu positief uit in het voordeel van Novo. Met 25-23 werd de tweede set gewonnen.

De derde set begon zwak aan Noordwijkse kant. Met een achterstand van 4 punten nam coach Cees van de Meent een time-out en zette zijn team weer op z'n plek. Direct daarna kreeg Novo vleugels en liep 5 punten uit op Waterlanders. Deze versnelling was echter van korte duur. Met een goede service en uitstekend blok kon Waterlanders het gat dichten en zelfs weer uitlopen op Novo. De Noordwijkers wisten niets te bedenken om te scoren. Met 19-25 won Waterlanders de derde set.

Coach Cees van de Meent greep weer terug naar de oude teamopstelling en hoopte dat Novo zich kon herpakken. Wederom begon Waterlanders gebrand aan de set en liep al snel uit op Novo. Halverwege de set stonden de Noordwijkse heren 7 punten achter, maar spelverdeler Jeroen van Eijk zette op dat moment een serviceserie neer die de stand gelijk trok. Waterlanders kreeg het even benauwd. Na een time-out aan Nieuwkoopse kant herpakte Waterlanders zich en strafte een zwakker Novo hard af. 21-25 was de vierde set.

Het betekende een tegenvaller voor Noordwijk nu het 2 punten achter staat op Waterlanders en het gat met de koploper Gemini-Kangoeroes groter wordt. Coach Cees van de Meent moet de neuzen weer de juiste richting opdraaien en werk moet verricht gaan worden.