Stef van der Zalm, hier in actie tegen Nieuwerkerk, speelde een goede bekerwedstrijd. | Foto: Johanna Wever
Stef van der Zalm, hier in actie tegen Nieuwerkerk, speelde een goede bekerwedstrijd. | Foto: Johanna Wever Foto: Cor de Mooy

SJC bekert verder na winst op Quick Boys 2

voetbal n Weer een rondje verder in het districtsbekertoernooi. Dat was de inzet zaterdagavond op het kunstgras aan de Lageweg.

De SJC-tribune bleef leeg, het hoofdveld lag er verlaten bij. De terreinomstandigheden verplichtte de Jeroensclub om gebruik te maken van het 3e veld. De supporters moesten een plekje zoeken achter het soms uitzicht belemmerende hekwerk.


Aan de bak

Beide ploegen leken zich toch al gauw thuis te voelen op het natte kunstgras. Waarop de balsnelheid aanzienlijk hoger is dan op natuurgras. SJC leek wat meer afwachtend dan het reserveteam van de Katwijkers. Die direct de weg naar voren insloegen waarbij ze in hun snelle linkerspits een uitblinker hadden.
Hoewel het er af toe dreigend uitzag,en keeper Schelvis een paar keer aan de bak moest, bleef SJC feitelijk toch gemakkelijk overeind. Na een onverwachte kans had Bosma SJC zelfs aan een voorsprong kunnen helpen maar helaas faalde hij. En vlak voor het rustsignaal overkwam ditzelfde ook Martijn Walter. Zodat de 0-0 in de rust op het denkbeeldige scorebord bleef staan.


Dat beetje extra

Na de rust bleef Quick Boys opportunistisch zoeken naar mogelijkheden maar heel gevaarlijk zag het er voor de neutrale toeschouwer niet uit.
Ook SJC kwam niet aan het normale hoofdklasse niveau. Te noteren waren slordigheden,matige combinaties en het gemis aan net dat beetje extra. Dat demonstreerde Dandy Steenvoorden nadrukkelijk bij de volgende echte grote kans, zo'n kwartiertje na rust. De vorig seizoen geblesseerd geraakte linkerspits is nog steeds niet op zijn oude niveau. Volgens informatie veroorzaakt door steeds terugkerende zwellinkjes in de enkel.


Voorsprong

In de 68e minuut bediende Verweij van achteruit de snelle Walter. Zijn voorzet kwam uiteindelijk voor de voeten van Stef van der Zalm en de voorsprong was nu wel een feit: 1-0.
Quick Boys schrok daar niet van maar ging, wat haastig spelend, op jacht naar de gelijkmaker. Met een paar afstandsschoten zochten zij naar het lek in de defensie en Schelvis kon zich een paar keer onderscheiden. De Katwijkse coach koos voor het 1 op 1 spelen in zijn achterhoede waardoor er voor SJC meer mogelijkheden kwamen. Toch duurde het tot de allerlaatste minuut voordat aan alle onzekerheid een eind kon worden gemaakt. Vanuit een flitsende counter was het wederom Stef van der Zalm: 2-0.


ADO '20

Komend weekend weer een competitiewedstrijd. In Heemskerk moet koploper ADO '20 worden bestreden. Geen gemakkelijke opdracht voor de ploeg van Zethof. De Noord-Hollanders hebben de reputatie over een compleet en goed voetballend elftal te beschikken. Zij wisten hun bekerwedstrijd tegen DOVO uit Veenendaal met 3-1 te winnen.