De dames van MSV hadden geen kind aan Vires Et Celeritas uit Gouda. | Foto: PR
De dames van MSV hadden geen kind aan Vires Et Celeritas uit Gouda. | Foto: PR Foto: Cor de Mooy

Weer winst voor dames MSV Handbal

handbal n Vires Et Celeritas uit Gouda was zondag 13 november de tegenstander voor de dames van MSV Handbal.

Met twee wissels begon de wedstrijd om 10.00 uur. Ondanks het vroege uur waren de dames van MSV al goed uitgeslapen en was het Emma Schepens die voor MSV de eerste treffer maakte door een mooie valworp uit de linkerhoek.
Even later trok het weer gelijk. Mede door doelpunten van Joyce Godé, Rozi Prins en Karin v.d. Berg liep MSV uit naar 5-2. Door goed samenspelen en een prima verdediging werd een ruststand van 3-6 in het voordeel van de Noordwijkse dames gerealiseerd.
Het eerste doelpunt in de tweede helft kwam weer op naam van Joyce en de ingeslagen weg werd voortgezet, wat zelfs zorgde voor een 4-11 voorsprong. Ondanks dat de tegenstander nog enkele doelpunten kon maken bleef de voorsprong ruim voldoende. Zelfs een penalty gegeven door wat ongelukkig verdedigen van Emma bleek voor de Noordwijkse keepster geen probleem en deze werd vakkundig gestopt. Ook waren het Anne Schepens en Kimberley Zuidhoek die zorgde samen met de eerder genoemde dames dat de eindstand van 7-14 werd bereikt ruimschoots in het voordeel van MSV uit Noordwijk.
Zondag 20 november spelen de dames in de Sporthal aan de Duinwetering om 12.00 uur tegen Verburch.


8-2 winst voor TOV

tafeltennis n Evenals vorige week scoorde Michiel van der Klugt een hattrick maar nu vond hij Jelle Passchier aan zijn zijde die ook alle drie zijn singles winnend afsloot. Jos de Kremer pakte ook een punt en samen met Michiel sleepte hij ook het dubbel binnen.

De verwachting was dat TOV deze ontmoeting wel zou winnen omdat SVN de hekkensluiter is. Toch moet dat altijd nog maar worden waargemaakt en daarin zijn de Noordwijkers goed geslaagd.

Passchier opende de avond tegen de nog ongeslagen Zwinkels, met een 2-0 achterstand pakte hij toch knap het eerste punt voor TOV. Zwinkels moest later ook zijn meerdere erkennen in Van der Klugt. Tot zo ver was het een kopie van de wedstrijd van vorige week toen Anton Heemskerk van De Treffers hetzelfde lot onderging. Verder kenden Van der Klugt en Passchier weinig problemen tegen de andere tegenstanders en wonnen die eenvoudig in drie en soms vier games.
De Kremer had het wat moeilijker. Hij verloor zijn eerste partij nipt in 5 games, kwam in zijn tweede partij op verlies in 4 games maar herstelde zich knap in zijn laatste wedstrijd die hij in 4 games wist te winnen. Eindstand 2-8. Hiermee heeft TOV de derde plaats vast in handen.
Voor de komende week zijn geen wedstrijden vastgesteld. In de week daarna speelt opnieuw uit tegen Taverzo in Zoetermeer.


De Sportvisser scoort

hengelsport n HSV De Sportvisser doet goede zaken tijdens het Nederlands kampioenschap strandvissen van de Nederlandse Federatie van Brandingsportverenigingen.


Deze competitie die wordt vervist over 4 wedstrijden op verschillende locaties aan de Noord en Zuid Hollandse stranden is vooral interessant voor de betere vissers van de aangesloten verenigingen. Zo'n 150 vissers deden dan ook mee met deze competitie. Hier heb je na 4 wedstrijden niet alleen een individuele kampioen, maar ook een teamkampioenschap en een beste vereniging. Even een uitleg. Tijdens de wedstrijden wordt het parcours in 5 vakken verdeeld, At/m E.
Een team bestaat uit 5 deelnemers waarvan in elk van de 5 vakken een teamlid meevist. De totale aantallen per team worden opgeteld en met de minste punten krijgt een 1 enz. Voor de vereniging tellen de eerste 5 geklasseerde van de vereniging per wedstrijd. Tijdens deze competitie waaraan 10 verenigingen meededen wisten de leden van de HSV de Sportvisser met 3 keer een 2 en de laatste wedstrijd een 1 het Nederlands kampioenschap verenigingen naar zich toe te trekken, maar dat was nog niet alles.

Het team Ahoy-Yuki (Cor van Houten, Marcel Noort, Dennis Ooyendijk, Herbert van der Vlugt en Dennis Zwiers onder de vlag vissend van HSV de Sportvisser wisten door de laatste dag een 1 te vissen Nederlands kampioen teams te worden van de NFB en dan individueel stond Marcel van Houten als hoogst geklasseerde van de vereniging op het erepodium met een zeer verdienstelijke derde plaats overall.