Stefano Goncalves probeert Tim Gudde van Zwaluwen de bal af te spelen. | Foto: Ron van der Linden
Stefano Goncalves probeert Tim Gudde van Zwaluwen de bal af te spelen. | Foto: Ron van der Linden Foto: Cor de Mooy

Noordwijks collectief grijpt de overwinning

voetbal n De winst van 2-1 op het werd ervaren als een warme douche na de enorme nederlaag tegen Ajax die als een niet te stoppen ijskoude regenbui over de Noordwijkers werd uitgestort.

Noordwijk won deze middag de strijd tegen Zwaluwen en dat was best wel verdiend. Maar om te concluderen dat het nu allemaal wel goed gaat komen is wel erg voorbarig. Daar was het getoonde spel nog niet echt aanleiding toe. Maar de winst werd behaald en dat is reden voor enig optimisme. Zaterdag zat het nu eens niet tegen want anders was er in de slotminuten toch nog tegen punten verlies aangelopen.


Verhelderend

Een praatsessie verving deze week de maandagtraining. Een goed en indringende gesprek waar de waarheid werd uitgesproken. Dit zou volgens onze informatie heel verhelderend zou zijn geweest.
V.v. Noordwijk bleek deze middag wel een wat hechter collectief tegen een overigens bepaald niet imponerende tegenstander en was daardoor de bovenliggende ploeg. De logische 1-0, die halverwege de eerste helft op het scorebord kwam, gaf alle reden aan de supporters om te geloven in een goede afloop. Het was Lomis die op aangeven van Wendt het net vond.


Belangrijke inbreng

In de tweede helft was het wederom Noordwijk dat het initiatief naar zich toe trok. En waarbij de terugkeer van Andries Wendt zichtbare vruchten afwierp. De enige speler uit eigen opleiding liet zijn medespelers zien dat je door hard werken en er af en toe stevig ingaan tot de belangrijkste speler van het team kan uitgroeien. Met een assist en een doelpunt had hij een belangrijke inbreng in de overwinning. Dat had Denzel James indirect natuurlijk ook. De kleine, behendige maar vooral snelle James was een plaag voor zijn tegenstanders. Hij had er persoonlijk voor kunnen zorgen, door enkele mogelijkheden te benutten, dat Noordwijk benauwde slotminuten bespaard zou blijven. Dat was nu echter niet het geval om dat Merrelaar er kort voor tijd met een uitstekende treffer nog 2-1 van maakte.

Noordwijk schrok kennelijk en liet toe dat Zwaluwen er een slotoffensief uitperste. Voor de supporters was het dus opnieuw billenknijpen maar deze keer hield de ploeg, soms met kunst en vliegwerk, stand. Met dit resultaat lijkt Noordwijk even in rustiger vaarwater te komen.

Omdat er eerst nog bekervoetbal komt kan pas 26 november de opgaande lijn worden opgepakt. Tegen DSF uit Opheusden moet Noordwijk laten zien dat het bereid blijft om als collectief voor de winst te willen strijden. DFS zag tegenstander Swift met 3-1 de overwinning grijpen. Noordwijk moet zeker in staat worden geacht om in Opheusden tot de volle winst te komen.