Veel bijval voor Paul de Vreede die sprak over de 3 P’s van ergernissen: Parkeren, Poep en Palen. | Foto: WS
Veel bijval voor Paul de Vreede die sprak over de 3 P’s van ergernissen: Parkeren, Poep en Palen. | Foto: WS Foto: Cor de Mooy

Oude Dorpskern blijkt redelijk veilige wijk

Wijkavond n In het rondje langs de verschillende wijken in Noordwijk bleven de bewoners van het Noordwijkse gemeentehuis deze maal in eigen omgeving.

De burgemeester vergezeld van alle vijf de wethouders was gastheer in verzorglocatie Jeroen in de Oude Dorpskern. Een behoorlijk aantal belangstellenden hoorden de voorzitter van de vereniging de Oude dorpskern vertellen dat er ter plekke heel goed te leven valt. Maar ook dat er tal van wensen is.

Hij benadrukte de drie P's van ergernis: Poep, Parkeren en Palen. Met dat laatste doelend op de grootste ergernis, de vreselijke betonnen afzetting op het Jeroensplein. Maar ergernis ook over de mentaliteit van een aantal hondenbezitters die met regelmaat de Oude kern door hun viervoeter laten vervuilen. Fat de P van parkeren ook een ergernis is lijkt voor de hand liggend. Een universeel probleem in Noordwijk in de verschillende woonwijken. Waar vooral 's avonds en 's nachts, na de terugkeer vanaf het werk, de parkeerdruk enorm blijkt te zijn.

Verder was er inbreng van wijkagenten. Zij waarschuwden vooral voor woning- en auto-inbraak. Aan de hand van een aantal plaatjes werd aangetoond wat de meest inbraakgevoelige locaties in de oude dorpskern zijn en waar andersoortige incidenten plaatsvonden. De opvallende conclusie werd getrokken dat de historische kern niet de meest onveilige buurt van Noordwijk is.
Vanuit de toehoorders kwam er daarop wel een noodkreet over de snelheid waarmee auto's door de Raadhuisstraat rijden. 'Dit is de A4 van Noordwijk' hield een van hen de politie voor. Met de toevoeging: 'En ze doen er niks aan'.

Na de pauze werden burgemeester en wethouders aan 6 verschillende tafels gezet waarbij bewoners de keuze mochten maken bij wie ze aan wilden schuiven. Gebaseerd op de bestuurlijke portefeuille welke aan hen toebehoord. Om gerichte vragen te stellen aan degene die over feitenkennis beschikt. Daarvan werd over het algemeen goed gebruik gemaakt zodat na afloop werd gesproken over een geslaagde en geanimeerde wijkavond.


Spinnen voor de Edwin van der Sar Foundation brengt 16 mille op

spinnen n Afgelopen zondag vond de alweer zesde editie van de jaarlijkse Spinningmarathon plaats. Dit evenement wordt georganiseerd door de Vitality Fitness Club van het Radisson Blu Palace Hotel in Noordwijk. De cheque met een opbrengst van € 16.000,- is aan het eind van de intensieve en sportieve dag gedoneerd aan de Edwin van der Sar Foundation.

Na een welkomstwoord van de general manager van het hotel, André Aaij, werd om iets na 11.00 uur de aftrap van het evenement gegeven door Gerben van Duin, wethouder van Noordwijk. De vier uur durende marathon startte vanaf dat moment met een hoog energielevel. Ruim 300 deelnemers hebben zichzelf in het zweet gefietst. Het was dit jaar een gevarieerde groep deelnemers; leden van de Vitality Fitness Club, directieleden en medewerkers van het Radisson Blu Palace Hotel, verschillende lokale bedrijven en een aantal sportvrienden van de foundation.

Ook dit jaar werden de deelnemers gedurende de 4-uur durende marathon vermaakt met verschillende soorten entertainment. Voetbaljongleur Erik Borgman kwam op het podium om de zaal te verbazen met zijn bijzondere act. Hierna was het de beurt aan de Flierefluiters uit Sassenheim die met hun uiteenlopende repertoire de sfeer er goed in brachten. Zangeres Ruby en percussionist Frank the Tank traden zowel samen als individueel op. Het was aan Frank the Tank om de deelnemers uiteindelijk over de streep te trekken, en dat is hem goed gelukt!
Ook kinderen konden zich vermaken in het Speelpaleis met spelletjes en activiteiten. Zowel de deelnemers als het publiek konden zich lekker laten masseren door medewerkers van het Palace Wellness Center tegen een kleine vergoeding. En alhoewel Sinterklaas net de drukke intocht achter de rug had, bracht ook hij een bezoekje aan het evenement, tot groot genoegen van de kinderen.
Gedurende het evenement werden er loten verkocht voor de loterij. Deze vond na de marathon plaats en zat bomvol mooie prijzen. Van hotelovernachtingen tot dinercheques en sportartikelen.
Rond 16.30 uur werd de cheque met de prachtige opbrengst van € 16.000,- uitgereikt aan Edwin en Annemarie van der Sar.

Een mooi bedrag werd bij elkaar gespind | Foto: PR