In witte shirts van recht naar links: Joyce Godé, Anne Schepens, Karin van den Berg en Kimberley Zuidhoek. | Foto: PR
In witte shirts van recht naar links: Joyce Godé, Anne Schepens, Karin van den Berg en Kimberley Zuidhoek. | Foto: PR Foto: Cor de Mooy

Dames senioren MSV winnen van Hercules

handbal n Met drie wissels op de bank stond voor de handbaldames van MSV de tweede zaalwedstrijd tegen Hercules uit Rijswijk op het programma.

De dames van MSV gingen voortvarend van start door doelpunten van Joyce Godé en Karin van den Berg.
Toen lukte het Hercules voor het eerst te scoren en direct daarna scoorden beide dames wederom voor MSV zodat er 4-2 op het scorebord kwam. Na 15 minuten spelen was MSV uitgelopen naar een voorsprong van 11-2. Langzaam kwamen de dames van Hercules dichterbij en de ruststand kwam op 14-9 voor MSV. Mede door doelpunten van Rozi Prins en Emma Schepens die ook flink op dreef waren met scoren.
De tweede helft werd geopend met een doelpunt van Hercules maar MSV antwoordde direct weer met tegen doelpunten. De dames konden het verschil redelijk op peil houden ondanks dat Hercules wel steeds iets dichterbij kwam. Mede door goed verdedigen en uitspelen van de aanval kon MSV er met de winst van door gaan. De eindstand werd 23-19.
Zondag staat de uitwedstrijd in Gouda op het programma om 10.00 uur.


Verdienstelijk gelijkspel voor TOV

tafeltennis n TOV heeft vrijdagavond goede zaken gedaan door koploper De Treffers een gelijkspel af te dwingen. Met wat meer geluk had er zelfs nog wel meer in gezeten. Het werd een spannende en enerverende partij. Man van de wedstrijd was Michiel van der Klugt die met zijn hattrick maximaal presteerde. Het bijzondere feit deed zich voor dat de andere uitslagen in deze poule ook in 5-5 eindigden, zodat er aan de rangschikking niets wijzigt.

TOV had een vliegende start want het scoorde drie punten op rij. Het eerste punt kwam op naam van Jelle Passchier die zijn tegenstander Anton Heemskerk in 5 games van zijn 100% af haalde. Voor Heemskerk was de ontmoeting met TOV toch niet zo'n succes want later kreeg hij zijn tweede nederlaag in deze competitie te verwerken door toedoen van Van der Klugt. Na de 3-0 stand kwam De Treffers via overwinningen in het dubbel en daarna ten koste van Ingrid Hoek en Passchier terug tot 3-3. Van der Klugt zorgde voor 4-3 maar Hoek leverde weer een punt in. Stand dus 4-4. Opnieuw zette Van der Klugt TOV op voorsprong maar in de laatste partij kon De Treffers de stand toch weer in evenwicht brengen. Eindstand dus 5-5.

Jelle Passchier speelde alle drie zijn enkelpartijen in 5 games waaronder de reeds gememoreerde sterke partij tegen Heemskerk. De twee andere 5-gamers kon hij helaas niet winnend afsluiten. Ingrid Hoek won haar eerste partij in 3 games en moest daarna twee keer in 4 games de winst aan de tegenstander laten.
Michiel van der Klugt speelde heel sterk en bracht zijn tegenstanders met zijn fenomenale backhand regelmatig tot wanhoop. Hij won zijn partijen twee keer in 3 games en één keer in 4 games, waaruit wel mag blijken dat hij vrijdag heer en meester was.

Deze week speelt TOV uit tegen SVN in Naaldwijk. SVN is de lantaarndrager dus is een goed resultaat zeker mogelijk.


Kees Zethof is toe aan een nieuwe uitdaging

afscheid n Voetbalvereniging SJC is er niet in geslaagd om Kees Zethof ook voor het volgende seizoen te behouden als hoofdtrainer.

Kees heeft aangegeven na drie jaar aan de Lageweg toe te zijn aan een nieuwe uitdaging. Om met zijn eigen woorden te spreken: "Ik ben méér een bouwer dan een schilder". En dat SJC 1 staat als een huis is inmiddels voor iedereen duidelijk.
De uitdaging voor de Technische Commissie van SJC is groot om een waardige opvolger te vinden, die voort borduurt op het SJC gedachtegoed. Uiteraard maakt Kees het huidige seizoen af en hoopt de club nog vele mooie momenten mee te maken, zowel in het veld als in de derde helft.