Rick van Dijk in duel met Talha Ozen van Dieze West. | Foto: Johanna Wever
Rick van Dijk in duel met Talha Ozen van Dieze West. | Foto: Johanna Wever Foto: Cor de Mooy

Dieze West maakt einde aan zegereeks SJC

voetbal n De waarschuwing aan de SJC-ers dat de grote nederlaag van Dieze West een week eerder erg geflatteerd was en de Zwollenaren over een goed voetballende ploeg beschikken, was kennelijk niet aangekomen. Want SJC begon zonder overtuiging aan de strijd en liep al heel snel achter de feiten aan.

Of de mededeling van Kees Zethof deze week aan zijn selectie, dat hij bij SJC geen uitdagingen meer ziet en dus gaat vertrekken, hier iets mee te maken heeft is voer voor psychologen. Feit is dat er na de lange reis in Zwolle door SJC een zeer matige eerste helft werd gespeeld. Waarbij Dieze West alle gelegenheid kreeg om te laten zien wat we al eerder wisten. Namelijk dat ze heel sterk zijn in combinatievoetbal.


Lieve lust

SJC zet daar gewoonlijk strijdlust en passie tegenover maar daar kregen ze nu nauwelijks kans toe. De Zwollenaren combineerde dat het een lieve lust was en de ploeg van Zethof leek met bewondering toe te kijken. Men kwam niet veel verder dan vertwijfeld achter de tegenstander aan te rennen. De 2-0 achterstand voor de Noordwijkers werd daardoor tijdens de rust door de supporters als volkomen logisch ervaren. Wat er in de kleedkamer was besproken bleef nog een geheim maar na rust kwam SJC wel wat strijdlustiger uit de kleedkamer.


Wissels

Dat maakte op Dieze West echter nauwelijks indruk. Hoewel er langzaam maar zeker er iets meer evenwicht ontstond. Zeker nadat met 2 wissels en met Verweij in de frontlinie wat meer de lange bal werd gezocht.


Met nog ruim een kwartier te spelen kreeg SJC zijn kans. Verhoek mocht vanaf 11 meter raak schieten nadat op van Heijningen een overtreding was gemaakt. Deze goal maakte wel iets los en bracht even later zelfs de gelijkmaker. Met een technisch bekwame actie stuurde Rick van Dijk 2 verdedigers het bos in en vond de verre hoek: 2-2. Met nog 10 minuten te spelen leek een punt gered en de mogelijkheid tot volle winst bleef bestaan. De strijd bleef echter open en het was uiteindelijk toch Dieze West die de volle winst uit het vuur wist te slepen. Dat SJC tegen de rode lantaarndrager niet kon winnen zegt mogelijk toch wel iets. Daarom lijkt het zaak zich niet te richten op kampioenschap of hoge klassering maar simpelweg de doelstelling te halen en een plekje in de hoofdklasse veilig te stellen.

Daar kan de thuiswedstrijd van komende zondag tegen het Bussumse SDO de aanzet toe zijn. Zij verloren met 0-4 van Woezik. Maar ook hier geldt dat het geen maatstaf mag zijn en het zeer geflatteerd was. Ook al omdat zij langer als een uur wegens een rode kaart met 10 man moesten spelen.