De Paul Johanes brengt Sint Nicolaas zaterdag weer veilig aan Noordwijkse wal. | Foto: Marcel Verheggen
De Paul Johanes brengt Sint Nicolaas zaterdag weer veilig aan Noordwijkse wal. | Foto: Marcel Verheggen Foto: Cor de Mooy

Goedheilig man komt zaterdag aan in Noordwijk

sint n Wie op zaterdag 12 november rond 10.00 uur op het Noordwijkse strand ter hoogte van hoogte van het Palaceplein goed oplet, ziet de boot met Sinterklaas al van verre aankomen.

Een voorprogramma dat start om 9.15 uur zorgt ervoor dat Sinterklaas en alle Pieten een warm welkom worden krijgen als zij in hun geliefde Noordwijk aankomen.


Sinterklaas wordt ook dit jaar weer binnengevaren door de vertrouwde reddingboot Paul Johannes van Burgemeester Rijpstra en Cees van Wijk, voorzitter van de Noordwijkse Ondernemers Vereniging zullen, nadat de kapitein stipt om 10.00 uur de boot op het strand heeft gezet, de Sint officieel ontvangen. Dit keer heeft de Sint zijn dans- en strooipieten naar Noordwijk mee genomen.


Tijdens het voorprogramma zullen alle liedjes nog een keer goed geoefend worden, samen met Paul Sellers, dans- en muziekpieten zullen alle kinderen dan klaar zijn voor zijn komst. Om 11.00 uur zal de stoet vanaf het strand vertrekken en start de intocht door Noordwijk.

Route Noordwijk aan Zee

11.00 uur: Start route te voet door de Hoofdstraat, Bomstraat en Maarten Kruytstraat. Einde route Noordwijk aan Zee 11.50 uur.

Route Noordwijk-Binnen

12.15 uur vanaf de Bibliotheek aan de Weteringkade gaat de stoet, onder begeleiding van de muziekpieten, de IJmuiderstraat in en via de Sint Jeroensweg naar de Molenstraat om daarna via de Bronckhorststraat de Kerkstraat in te gaan en dan verder via de Van Limburg Stirumstraat en het Lindenplein naar het Hof van Holland op de Voorstraat.

Hier zal rond 13.30 uur op het balkon van het Hof van Holland de ontvangst in Noordwijk Binnen plaatsvinden, gevolgd door een optreden door streetdance leerlingen van DOS. Het slotakkoord wordt verzorgd door de Pietenband.


Het programma duurt tot ongeveer 13.45 uur.