Directeur Dirk bouman van Uitgeverij Verhagen en voorzitter Leo van der Zon hebben de intentie uitgesproken om stappen te zetten naar samenwerking. | Foto: Sven van der Vlugt
Directeur Dirk bouman van Uitgeverij Verhagen en voorzitter Leo van der Zon hebben de intentie uitgesproken om stappen te zetten naar samenwerking. | Foto: Sven van der Vlugt Foto: Cor de Mooy

Uitgeverij Verhagen en Omroep Bo gaan samenwerken

n Goede wisselwerking versterkt elkaar

crossmediaal n Dirk Bouman, directeur van Uitgeverij Verhagen, gaat voortaan niet met een camera op pad en Leo van der Zon, voorzitter van Omroep Bo, duikt niet in de nieuwsbladen. Wel hebben ze de intentie uitgesproken met elkaar samen te werken en de lezer, luisteraar en kijker te laten meegenieten van elkaars expertise.


'Daar doen we het voor', zegt Dirk Bouman. 'De bewoners van de Bollenstreek nog meer bieden en hen op de hoogte houden van het lokale en regionale nieuws. Bo is een gevestigde naam in de Bollenstreek. Zij worden met hun programma's door velen gewaardeerd. Zij zijn sterk in radio en ook met televisie volop in ontwikkeling. Bo richt zich op vijf plaatsen in de Bollenstreek, een gebied waar wij met onze lokale bladen zeer actief en sterk zijn.'


Versterken

Ook Leo van der Zon is blij met de samenwerking. 'Uitgeverij Verhagen is al een lange tijd een bekende uitgever in de Duin- en Bollenstreek, die in de haarvaten van de samenleving actief is en populaire kranten uitgeeft. Wij vullen elkaar perfect aan. Het is goed te ontdekken waar ieders expertise ligt en deze te versterken.'

Hoe de samenwerking precies ingevuld wordt, vereist nog uitwerking. Eén stap is al gezet. Bo krijgt in de kranten van Verhagen wekelijks ruimte om het reilen en zeilen van de omroep bekend te maken. Een kans die de omroep met beide handen beet pakt. Uitgeverij Verhagen is bezig met plannen zich ook via radio en t.v. te laten horen. Een samenwerking met toekomst.


Mart en Nel van Oosten zijn zestig jaar getrouwd

n 'Het is een kwestie van geven en nemen'

diamant n In het gezellige centrum 'De Eendracht' bracht burgemeester Jan Rijpstra een bezoek aan Mart en Nel van Oosten die 30 oktober 60 jaar waren getrouwd. Namens alle Noordwijkers bood de burgemeester een mooi boeket bloemen aan.

Door Joke van der Zanden

De ontvangst bij dit vrolijke echtpaar was hartelijk. Dochter Tina, die hier fulltime mantelzorger is zorgde voor koffie met iets lekkers. Ze beschrijft haar ouders als volgt: "Het zijn zulke lieve mensen die altijd voor iedereen klaar stonden. Ook de kleinkinderen werden altijd opgevangen. Bij opa en oma mocht alles. Dat was vroeger bij mij anders. Als ik thuiskwam met een geschaafde knie omdat ik was gevallen zei mijn moeder altijd van: is de tegel nog heel? Ik ging dan inderdaad terug om te kijken of de tegel nog heel was", lachte Tina, "maar het zijn super ouders en ze hebben hun leven lang altijd hard gewerkt".

Mart en Nel zijn geboren Noordwijkers. Mart werkte vroeger eerst in de peen en daarna is hij de steigerbouw in gegaan. "Ik werkte ook mee aan de bouw van de Boschflat. Ik weet niet meer welke etage het was, maar ik liet mijn portemonnee vallen waarin mijn trouwring zat. Die viel zo in de spouwmuur een stuk naar beneden. Die portemonnee, met ongeveer 100 gulden, ligt daar nu nog. Mijn kleinzoon weet ervan. Hij zal in de gaten houden of ze ooit die flat gaan slopen. Dan mag hij mijn portemonnee hebben. Mijn hobby was vroeger het houden van vogeltjes zoals zebravinken, kanaries en diamant duiven.

Nel werkte vele jaren in een pension op de boulevard. "Daarnaast had ik de zorg voor mijn vier dochters. Toen had ik geen tijd voor hobby's. Nu ga ik naar de bingo en handwerken. We hebben elkaar destijds leren kennen op de kermis in Noordwijk Binnen op het Verkadeplein. Zo ging dat vroeger. Nu is Mart 83 en ik ben 79. We hebben inmiddels ook 4 kleinkinderen en 3 achterkleinkinderen. Het laatste achterkleinkind is zaterdag 29 oktober geboren," vertelde Nel.

Trots laat ze de felicitatiebrieven voor hun 60-jarige trouwdag van de Koning en de Commissaris van de Koning zien.

Het 60-jarige bruidspaar Mart en Nel van Oosten met burgemeester Jan Rijpstra. | Foto: Joke van der Zanden