Frans van der Veen: 'Ik heb er weer enorm veel zin in!' | Foto: PR
Frans van der Veen: 'Ik heb er weer enorm veel zin in!' | Foto: PR Foto: Cor de Mooy

30 jaar Nieuwjaarsgala

n Drie generaties op de dansvloer

Gala n Wat in 1988 begon als een Tropische verrassing voor en van de vrienden van Frans van der Veen is uitgegroeid tot hét Noordwijkse feest om het nieuwe jaar goed te beginnen. Het Nieuwjaarsgala is voor vele Noordwijkers een traditie geworden en een prima gelegenheid om op 2 januari heel Noordwijk een gelukkig nieuwjaar te wensen.

Frans van der Veen is trots dat het idee wat hij ooit had tot zo'n groots nieuwjaarsfeest is uitgegroeid. 'Het begon allemaal als een gezellig feestje met Caribische muziek', lacht hij. 'Het is nooit mijn intentie geweest, maar omdat het meteen zo'n groot succes was, dachten we het jaar erop 'waarom niet'? En zo staan we nu aan de vooravond van de dertigste editie.'

Frans heeft het feest zien groeien, zowel qua aantal bezoekers, als qua opzet en inhoud. 'Elk jaar weer proberen we het jaar ervoor te overtreffen. Dat zit dan vooral in de organisatie. Hoe kunnen we het nóg beter doen? Grote artiesten, of juist kiezen voor meerdere artiesten? Dat is wat we de afgelopen jaren vooral hebben gedaan. Voor ieder wat wils en dan met name gericht op twee generaties. Een paar jaar geleden hoorde ik wel eens zeggen 'dit is geen Noordwijks feestje meer'. Dan stond ik even te praten en zei dan ken je die jongen daar? Het antwoord was dan nee. Maar als ik dan vertelde dat het de zoon van een rasechte Noortukker was, of zelfs mijn eigen zoon, dan verscheen de glimlach weer op het gezicht van die bezoeker. Mijn generatie is natuurlijk ouder geworden, wij kennen niet meer al die jonge lui. Maar het zijn wél Noordwijkers! Als organisatie blijven we vernieuwen en daarmee trek je ook een jonger publiek. Het is toch geweldig dat de kinderen van mijn vrienden nu samen met hun ouders naar een geweldig feest kunnen op 2 januari? Er zijn zelfs families die met drie generaties komen! Als ik dat aanschouw ben ik supertrots op wat we hebben neergezet. Een feest – of beter gezegd een jaarlijkse reünie – waar alle Noordwijkers elkaar ontmoeten.'

Knalfeest

Dertig jaar Nieuwjaarsgala, dat wordt natuurlijk één groot feest? 'Ja, natuurlijk! Maar vooral willen we ook de kwaliteit bewaken. Grote artiesten voor heel veel geld neerzetten, of zorgen dat het feest tot in de puntjes verzorgd is? We willen het allebei en dan moet je soms keuzes maken als het om de line-up gaat. Een goeie DJ is voor de jeugd net zo leuk als een zanger of zangeres. We zijn bezig met een paar heel goede artiesten, dus feest wordt het zeker! De sponsoring is ook alweer bijna rond, dankzij een aantal zeer trouwe sponsors.

In 1988 lapten tien vrienden allemaal 150 euro om de Caribische band te kunnen betalen, daar redden we het nu helaas niet meer mee. Maar we leggen onze sponsoren nog wel steeds in de watten tijdens het voorafgaande diner. Daar wordt ook de Noordwijker van het Jaar bekend gemaakt. Ik heb er weer enorm veel zin in! Vorig jaar waren de kaarten binnen no-time uitverkocht. We waren overweldigd door zoveel animo en enthousiasme. Dit jaar hopen we het aantal bezoekers te kunnen verhogen naar 2500, zodat iedereen, maar dan ook écht iedereen met een knalfeest het nieuwe jaar kan beginnen! Prachtige pakken en schitterende jurken, waar zie je dat nog? Het is en blijft een uniek Noordwijks feest, dat we ook de komende jaren met heel veel plezier blijven organiseren.'


Hotel van Oranje, Autograph collection wint prestigieuze prijzen

prijs n Hotel van Oranje, Autograph collection heeft kort na elkaar twee prestigieuze prijzen in de wacht gesleept. Bij de 'World Luxury Hotel Awards' werd het hotel uitgeroepen tot Luxury Beach Resort 2016. Luxury Travel Guide riep Hotel van Oranje uit tot 'Luxury Beach Hotel 2017'.

Tijdens het daarvoor georganiseerde gala op 29 oktober in 'The St. Regis hotel' te Doha, Qatar is Hotel van Oranje, Autograph collection in Noordwijk in de prijzen gevallen en uitgeroepen tot 'Luxury Beach Resort 2016'. Slechts drie andere hotels in ons land waaronder het vijfsterren Hotel De l'Europe in Amsterdam kregen een dergelijke erkenning maar wel in andere categorieën.

Het was voor de tiende keer dat de 'World Luxury Hotel Awards' werden vergeven. Door de uitverkiezing is deelname van Hotel van Oranje aan de volgende, in dit geval de elfde, verkiezing gegarandeerd.

De verkiezing wordt georganiseerd door een erkend, wereldwijd opererende, organisatie. Aanmelden voor deelname kan door een hotel zelf gedaan worden, maar ook door hun gasten, reisorganisaties en touroperators. Wanneer aan alle voorwaarden voor deelname is voldaan start de beoordelingsprocedure waarbij gasten en onafhankelijke, in de reisbranche actieve, consultants hun bevindingen doorgeven aan de organisatie 'Luxury Hotel Awards'. Er wordt beoordeeld op drie onderdelen te weten serviceverlening, presentatie en luxueuze uitstraling.

De tweede prijs, die in de wacht werd gesleept, is de uitverkiezing tot 'Luxury Beach Hotel of the year 2017'. Deze werd uitgereikt door Luxury Travel Guide, een wereldwijd opererende hoog aangeschreven reisorganisatie. Zij hebben wereldwijd 600.000 abonnees voor hun digitale uitgaven. Hun mooie gids wordt in 10.000 exemplaren verspreid over luxueuze hotels in de hele wereld.

Algemeen directeur Jaap Liethof laat weten uitermate blij te zijn met de verkiezingen en het binnen halen van opnieuw twee mooie awards van toonaangevende organisaties. "Het is een prachtige erkenning van ons hotel en onze enthousiaste medewerkers die zich dagelijks inspannen om het de gasten optimaal naar hun zin te maken."