De honderden kavels voor de kerkenveiling Maria ter Zee werden door de jongelui van M25 aan tafel bezorgd. | Foto: Foto Joke van der Zanden
De honderden kavels voor de kerkenveiling Maria ter Zee werden door de jongelui van M25 aan tafel bezorgd. | Foto: Foto Joke van der Zanden Foto: Cor de Mooy

Kerkenveiling Maria ter Zee brengt bijna 21 mille op

veiling n In De Duinzaal van de Maria ter Zeekerk vond op vrijdag 4 november de 61ste kerkenveiling plaats. Ongeveer 75 parochianen kwamen bieden op de vele veilingstukken die bijeen waren gebracht. De opbrengst van € 20.942 was een schitterend resultaat.

Door Joke van der Zanden

De kerkenveiling is voor een kerk een onmisbare bron van inkomsten. "Ik wil u inspireren zo veel mogelijk op al die mooie kavels te bieden. Dit gebouw staat hier niet zomaar. Als het gaat stormen zou het dak er misschien weleens af kunnen waaien want er is groot onderhoud nodig. Ik daag u uit om deze kerk in stand te houden en laten we vanavond proberen het bedrag dat de kerkenveiling St. Jeroen heeft opgebracht te evenaren", vroeg pastor Theo Blokland voor aanvang. Dat hebben de parochianen goed in hun oren geknoopt want de veiling bracht € 20.942 op en de praktijk leert dat er de dagen erna ook nog wordt gedoneerd op rekeningnummer NL69ABNA0822958279 ten gunste van Cozona. De geroutineerde veilingmeester Theo van Werkhoven winst al die honderden kavels in een rap tempo aan de man te brengen waardoor iedereen na een gezellige avond om 0.30 uur weer huiswaarts kon keren.

Particulieren en bijna alle middenstanders hadden prachtige kavels beschikbaar gesteld, zoals: een LCD Flat TV, een reischeque van € 100, maar ook 5 kilo goudrenetten voor appeltaarten, staatsloten, een Mexicaanse verkoop via ballonnen, boeken, CD's, stroopwafels, vele flessen wijn en sterke drank.
De jongelui van M25 bezorgden snel alle kavels bij de mensen aan tafel.
Koffie en een drankje waren gratis en zoals ieder jaar werden de koude hapjes beschikbaar gesteld door Krijn van der Bent en de warme hapjes door Snackbar A&P.