Verwoede pogingen om Denzel James de bal af t troggelen. | Foto: Ron van der Linden Foto: Cor de Mooy

Winst tegen Swift geeft Noordwijk vertrouwen

voetbal n Het blijft allemaal wat onzeker. V.v. Noordwijk vertoont nog altijd niet het voetbal dat vorige competitie zo kenmerkend was. Hoewel er inmiddels wel punten worden verzameld zijn de supporters er nog niet gerust op. Vooral omdat ook de ziekenboeg lijkt vol te stromen.

2        V.v. Noordwijk

1        Swift

Op een zonnige Duinwetering begon Noordwijk wat onzeker aan de strijd. Met niet de vertrouwde combinaties maar herhaaldelijk gebruik makend van de lange bal. Maar al snel kon daardoor Denzel James Noordwijk op een 1-0 voorsprong brengen. Omdat Swift hier direct op anticipeerde werd het een open wedstrijd met kansen over en weer.

Sanders, deze keer in de goal voor de geblesseerde Amezrine , moest enkele keren handelend optreden om de gelijkmaker te voorkomen. Aan de andere kant vond James dat hij, na te zijn neergehaald, eigenlijk een penalty verdiend maar de arbiter deelde die mening niet. En tot ieders schrik kort voor rust viel plots toch de gelijkmaker. Vanuit een corner werd het net gevonden: 1-1.

Billen knijpen

Na rust was er het bekende spelbeeld en na bijna 10 minuten was het Lomis die op aangeven van Borsboom de 2-1 liet noteren. Hierna werd het spel er niet veel beter op. En tegenstander Swift werd bepaald niet weggespeeld en kreeg ook mogelijkheden. Maar goals vielen er niet meer. Hoewel in de een kwartier lijkende blessure tijd, de Noordwijk-supporters billenknijpend toekeken. Zeker nadat Lomis een toegekende strafschop nog door de keeper gestopt zag.

Ziekenboeg

Inmiddels waren verdediger Congé en doelman Sanders met blessures in de ziekenboeg verdaagd. Waar zij dus konden plaatsnemen naast Amezrine, Manuputty, Dorothea en Westdijk.

Op de bank bij Noordwijk zat deze middag Emiel Went. Terug vanuit Cuba had hij eerder een volledige wedstrijd gespeeld in Noordwijk 2. Mogelijk dat hij volgende week inzetbaar is en een ommekeer bij Noordwijk kan bewerkstelligen.

Ajax

Inmiddels staat Noordwijk na 4 wedstrijden niet te hebben verloren met een tegenvallend doelsaldo van 17 voor en 15 tegen, op een vijfde plaats. Zaterdag wacht de uitwedstrijd tegen Ajax die door Ter Leede werden verslagen. Noordwijk heeft nu vier verliespunten meer dan ongeslagen koploper Spijkenisse.

Met nog vijf wedstrijden in de eerste periode is alles zeker nog niet verloren. En dus blijven de kansen op een goede afloop van deze competitie zeker overeind. Winst tegen Ajax zal daarbij heel welkom zijn.