v.l.n.r. Roos Zwaan, Fabienne van Dijk, Caithlin van Sebille, Elyse Groenewegen, Britt de Groot en Julia Siemerink. | Foto: PR
v.l.n.r. Roos Zwaan, Fabienne van Dijk, Caithlin van Sebille, Elyse Groenewegen, Britt de Groot en Julia Siemerink. | Foto: PR Foto: Cor de Mooy

Meisjes TC Noordwijk zijn kampioen

tennis n Het eerste meisjesteam van TC Noordwijk is kampioen geworden in de Najaarscompetitie.

In de derde klasse van de meisjes tot en met 17 jaar waren de meiden gedurende de hele competitie oppermachtig. Er werden nauwelijks wedstrijden verloren. Op de slotdag werd TV de Boekhorst met 6-0 verslagen. Tijdens de Voorjaarscompetitie werd het meidenteam ook al kampioen. Het gaat dus goed met de jeugd op de Noordwijkse tennisvereniging, die hun jeugdledenaantal behoorlijk ziet stijgen de laatste jaren in tegenstelling tot de landelijke trend.

Sinds de samenwerking met tennisschool PURE Tennis en met onder andere toptenniser Kevin Noordermeer als clubtrainer, zijn de prestaties van de jeugd enorm gegroeid. De meiden maken zich nu weer op voor een trainingsperiode in de winter ter voorbereiding op de Voorjaarscompetitie van 2017.


Teleurstellende nederlaag voor TOV

tafeltennis n In de wedstrijd van vrijdag tegen buurman Rijnsoever in Katwijk heeft TOV een teleurstellende nederlaag te slikken gekregen. In de thuiswedstrijd enkele weken geleden werd het nog een 5-5 gelijkspel.

Vrijdagavond trad TOV aan met Jos de Kremer, Michiel van der Klugt en Ingrid Hoek. Vooral De Kremer en Hoek hadden hun dag niet en konden geen van beiden een punt scoren. Gelukkig was dat wat beter met Van der Klugt die twee van zijn drie enkelspelen winnend wist af te sluiten. Het dubbelspel van Hoek en Van der Klugt liep ook gesmeerd en vormde het derde punt. De eindstand werd derhalve 7-3 in het voordeel van Rijnsoever.

De spelers van TOV zullen in de komende wedstrijden goed op hun tellen moeten passen want door deze uitslag is het team naar de vierde plaats gezakt en staat daarmee net boven de degradatiestreep. In de komende vier wedstrijden speelt TOV nog tegen de 2 bovenste teams en de twee onderste teams. De conclusie is dan ook dat TOV het helemaal in eigen hand heeft om degradatie te ontlopen.

Komende vrijdag komt De Treffers op bezoek. Dit team uit Roelofarendsveen staat onbedreigd bovenaan en de winstkansen voor TOV zijn minimaal, maar het moet mogelijk zijn om ze een paar punten af te snoepen die dan uiterst welkom zullen zijn.


De wedstrijd begint vrijdag 4 november om 20.00 uur in de TOV-zaal, Nieuwe Zeeweg 73.


Tango Por Dos in Jeroen

concert n Op zondag 13 november 2016 geeft het ensemble Tango Por Dos een concert in WZC Jeroen, Jeroenspark 1. Het concert begint om 14.30 uur.

Het ensemble Tango Por Dos, bestaande uit Jacqueline van der Zwan - fluit, Anna van Nieukerken - piano, brengt een gevarieerd klassiek programma met muziek van o.a. Carlos Gardel, Anibal Troilo, Rosita Melo en Pedro Laurenz. Het programma duurt 2 maal 30 minuten. Het optreden is op verzoek van Jeroen georganiseerd door de Stichting Muziek in Huis. Het wordt mede mogelijk gemaakt door Jeroen, het Gieskes-Strijbis Fonds, Fonds Sluyterman van Loo, RCOAK, Grovestins Stichting en particuliere donateurs.

Tango Por Dos bestaat uit Anna van Nieukerken (piano) en Jacqueline van der Zwan (fluit). Anna en Jacqueline spelen eigen arrangementen van tango's. De dames gaan de tango's dansen noch zingen: wél vertellen zij tussen het spelen door waar de tango over gaat.

De muziek en de inhoud van de teksten van tangoliedjes weerspiegelen de sociale omstandigheden waarin zij ontstaan zijn: in het Buenos Aires van eind 19e, begin 20e eeuw. De tango heeft het levensgevoel van enkele generaties inwoners van Buenos Aires vertolkt. In de teksten heerst een levendige afwisseling van sfeer en stemming: vrolijk, prijzend, poëtisch, rauw, patriottisch, uitdagend, sarcastisch enzovoort.

Anna & Jacqueline nemen de luisteraar mee in de historische ontwikkeling van de tango-cultuur, die zich kenmerkt door sociale verscheidenheid en emotionele meerstemmigheid.