761 Marjolijn van der Jagt, de wethouders Barnhoorn en Salman en Dolf  Uitenbogaard gaan de tulpenbollen poten. | Tekst  en foto: Joke van der Zanden
761 Marjolijn van der Jagt, de wethouders Barnhoorn en Salman en Dolf Uitenbogaard gaan de tulpenbollen poten. | Tekst en foto: Joke van der Zanden Foto: Cor de Mooy

150 Jaar Badplaats-tulpen de grond in

bollen n Van de tulpen die Marjolijn van der Jagt op 22 april heeft gedoopt in het kader van Noordwijk 150 jaar Badplaats werden maandagmorgen de bollen door de wethouders Pieter Jan Barnhoorn en Dennis Salman persoonlijk gepoot bij het monument van oud-burgemeester Pické op het Picképlein.

Pické is de stichter van badplaats Noordwijk. Als aandenken aan het jubileumjaar 150 jaar badplaats zullen deze tulpen onder de naam 'Dé Badplaats' ieder jaar op diverse plaatsen in Noordwijk worden gepoot.

"Het is een oranje tulp die zo stevig is dat je er een fiets tegenaan kan zetten," lacht Dolf Uittenbogaard de kweker van de tulp. "We hebben er nu 5000 gekweekt dus we kunnen ze nog niet overal in Noordwijk poten. Volgend jaar hebben we 12.000 duizend bollen en zo worden het er jaarlijks meer. Dit jaar worden ze in de plantenbakken voor het gemeentehuis gepoot en de tulpen die we in het voorjaar op de balie van het gemeentehuis willen zetten gaan we voortrekken".

Volgende week deelt Noordwijk Marketing 300 zakjes met 7 tulpen uit aan inwoners van Noordwijk.


Inlopen bij Jan Verwey Natuurcentrum

natuur n Elke eerste zaterdag van de maand kun je binnenlopen in het Jan Verwey Natuurcentrum.

Op zaterdag 5 november staat de deur weer open op het adres Zilverschoon 20 vanaf 10.00 uur. Via de bibliotheek Akkerwinde 1a kan men vanaf 11.00 uur binnenstappen. Het centrum is open tussen 10.00 en 12.00 uur.
Er zijn vier prachtige landschapskasten, waar je een tijd voor kunt staan en steeds weer iets nieuws ontdekken. Er is een gastheer en een gastvrouw aan wie vragen gesteld kunnen worden over de natuur in en om Noordwijk en over wat het Jan Verwey natuurcentrum zoal voor activiteiten onderneemt. Mogelijk is er ook iemand die op een groot beeldscherm natuurfoto's laat zien.
Kom zaterdag gezellig binnenlopen voor een gratis kop koffie of thee, voor kinderen is er limonade.


Twee dames van 75 jaar trappen culinaire 2FOR1 campagne af

2for1 n Met een knipoog naar '150 jaar badplaats' trapten afgelopen week twee Noordwijkse dames van 75 jaar de 2FOR1 campagne van 2016 af. Het startschot vond plaats in het Hof van Holland, het meest historische en oudste restaurant.

Tiny Wijsman en Loes Salman werden beiden 75 jaar in 2016. Samen dus 150 jaar en voor Noordwijk Marketing de meest aangewezen personen om dit jaar de culinaire Noordwijkse 'uiteten maand' te openen. Mevrouw Tiny Wijsman, zelf horeca onderneemster geweest bij restaurant Poort van Kleef: "Het was een geweldige verrassing om zomaar uitverkoren te zijn om deze mooie restaurant-actie te openen. Daar hoefde ik niet over na te denken. Ik wens alle restaurants heel veel succes toe deze maand." Ook mevrouw Loes Salman genoot van de VIP-ontvangst en proostte op een smakelijke november maand.

Hof van Holland eigenaar Nico Tetteroo kijkt uit naar de culinaire maand. "Het is voor het eerst dat wij meedoen aan deze actie, we zijn uiteindelijk pas in april van dit jaar open gegaan. Dit is voor ons een mooie kans om de Bollenstreek het vernieuwde Hof van Holland te laten zien. Ook geweldig dat de aftrap met een 150 jaar badplaats tintje plaatsvindt in ons historische pand."
De dames werden opgehaald en thuisgebracht door de 'Bob van de Bollenstreek' van Taxi Brouwer. Tijdens de maand november hanteert Taxi Brouwer speciale 2FOR1 tarieven. Met het nieuwe Bob van de Bollenstreek - concept kunnen mensen met hun eigen auto naar een restaurant rijden en de Bob van de Bollenstreek brengt hen en de auto weer veilig thuis.


Loes Salman en rechts Tiny Wijsman, samen 150 jaar, gaven het startsein voor de 2For1-campagne. | Foto: PR