Afbeelding
Foto: Cor de Mooy

We zijn er weer

In 2014 startte de WSN in samenwerking met BO, omroep Bollenstreek het radioprogramma Bij Wilma, gepresenteerd door Wilma Gudmundsson. Een heerlijk gevarieerd programma met diverse onderwerpen en meestal Noordwijkse gasten.

De doelgroep is de senioren van Noordwijk bij te praten over het wel en wee van ons mooie dorp. Door voor een schappelijke prijs een complete maaltijd aan te bieden, werd geprobeerd ook de mensen uit te nodigen, die heel vaak alleen thuis eten. En dat kan op den duur heel ongezellig zijn.

Het programma kwam goed uit de startblokken; de bezoekers en/of eters kwamen niet echt in groten getale. Er is heel veel energie gestoken in het verbeteren van de entourage rondom het radioprogramma. Eén ervan was het plan om de vaste kern, oftewel de redactieleden elke week een column te laten schrijven over de discipline waarvoor zij in de redactie hebben plaatsgenomen. Zo schrijft dokter Ben regelmatig over ziektes, het voorkomen ervan en over gezondheid en ouder worden. Hans Hinnen bespreekt juridische zaken en over bemiddelingen in dergelijke kwesties. Lida Zwarts schrijft als huidcoach over de ouder wordende huid en hoe deze zo optimaal mogelijk te houden. Hans van Buiten, als coördinator van de groep, kon heerlijk mijmeren over lekker eten en over opmerkelijke zaken die zich rondom hem heen voltrokken.

Ikzelf deed ook enthousiast mee in het columnverhaal. Ik hield mij in het begin vooral bezig met boeken, gedichten en literaire gebeurtenissen. Langzaam aan veranderde dat in de dingen van alle dag. Met andere woorden: mijn stukje in de krant gaan eigenlijk nergens over, maar roepen bij mensen toch herkenning op. Hoe heerlijk is het om van een wildvreemde te horen dat ze graag mijn stukjes leest.

De columns stopten aan het eind van het uitzendseizoen, eind juni. Het radioprogramma startte weer begin september en inmiddels niet meer vanuit 't Trefpunt opgenomen, maar rond de stamtafel van het Cultuurcafé, elke dinsdag van 16.30 tot 17.30 uur. Een ieder van harte welkom.

Vorige week kwam de redactie van het radioprogramma bijeen. Eén van de agendapunten was punt 4: de columns, wel of niet handhaven.
Door het lezen van dit stukje begrijpt u inmiddels dat we weer gaan proberen wekelijks leuke, leerzame en informatieve columns aan te leveren. Ik had beloofd de aftrap te doen. Maar mijn probleem is altijd dat ik niet weet waar ik het over zal gaan hebben. Ik ga proberen hierin mijn leven te beteren.


Ina Verblaauw