In de Oude Jeroenskerk wordt op zaterdag 19 november een vredesbijeenkomst gehouden. | Foto: web
In de Oude Jeroenskerk wordt op zaterdag 19 november een vredesbijeenkomst gehouden. | Foto: web Foto: Cor de Mooy

Noordwijkers staan samen stil bij vrede

vredesbijeenkomst n Op zaterdag 19 november, ruim een jaar na de terroristische aanslagen in Parijs, organiseert een aantal vooraanstaande Noordwijkers voor de tweede maal een Vredesbijeenkomst in de Oude Jeroenskerk.

Gelukkig is de aanleiding wederom niet een uiting van terrorisme. Eerder om met elkaar de vredesvlam brandend te houden. Er is nog steeds een spanning te bespeuren tussen mensen van verschillende afkomst, ras en religie. En ligt onbegrip en gebrek aan respect op de loer. Het is dan ook belangrijk dat we dit samen onder ogen blijven houden en acties ondernemen om elkaar te blijven begrijpen en respecteren. En vooral zinloos geweld buiten de deur houden.

Onder het motto 'Samen voor Vrede, hoe doe je dat?' organiseert een speciale werkgroep een aantal activiteiten voor allerlei leeftijden. Van 15.30 tot 17.30 uur worden in en rond de Oude Jeroenskerk workshops georganiseerd voor kinderen tot 12 jaar. Van schilderen tot mode en van theater tot dans. Hierin komen uiteraard zoveel mogelijk culturen aan bod. Een aantal onderwerpen uit deze workshops komt aan bod in het avondprogramma, dat vanaf 19.30 uur eveneens plaatsvindt in de Oude Jeroenskerk. In dit programma wordt er geluisterd, gezongen, gesproken, gekeken. De werkgroep zorgt voor goede en inspirerende mensen, maar samen moeten en kunnen we er een mooiere wereld van maken.

Alle kinderen die aan de workshops willen meedoen worden verzocht zich zo snel mogelijk op te geven bij Nick.Duindam@Northgo-College.nl

De werkgroep 'Samen voor Vrede, hoe doe je dat?' bestaat uit Jmiaa Bellan, pastor Theo Blokland, Nick Duindam, Stichting Marhaba, Marokkaanse Moskee Noordwijk, Gemeente Noordwijk, ds. Janneke Nijboer, Herma van Piekeren en Martine Zeeman.