SJC was duidelijk een maatje te groot voor Spijkenisse. | Foto: Archief / Johanna Wever
SJC was duidelijk een maatje te groot voor Spijkenisse. | Foto: Archief / Johanna Wever Foto: Cor de Mooy

SJC sterker dan Spijkenisse in bekerstrijd

voetbal n Trainer Kees Zethof blijft velen verbazen. Niet alleen omdat hij en zijn team blijven presteren maar ook omdat hij opnieuw een talent uit de hoge hoed toverde en Jos Compier, alweer een speler uit eigen jeugdopleiding, in de slotfase zijn eerste speelminuten gunde.

Een onverwacht aantal van toeschouwers waren op de ongebruikelijk tijd naar het SJC-sportpark gekomen. Bij het eerste fluitsignaal klonk was de teller al over de 350 heen. Onder hen ook veel trouwe supporters van zusterclub V.v. Noordwijk. Zij zagen samen met de SJC-supporters dat SJC al binnen 5 minuten op voorsprong kwam. Het was wederom David Verweij die vanuit een ingestudeerde corner met het hoofd de 1-0 liet noteren. Op de bank keek de technische staf elkaar tevreden aan. Omdat dit geheel volgens de in de tactische bespreking gemaakte afspraken was verlopen.

Even leek Spijkenisse totaal van slag maar al gauw voerde men de druk op de SJC-defensie op. Een optisch overwicht bracht echter nauwelijks echte kansen op. En als er wel mogelijkheden leken te zijn dan was Kevin Schelvis de betrouwbare sluitpost.
Zonder de geblesseerde Timo Ruigrok speelde SJC op het middenveld niet altijd succesvol in de combinatie. Maar toonde zich vooral sterk in de omschakeling waarbij de 3 spitsen dan weer een belangrijke rol vervulden. Zowel Steenvoorden, Goosen als Walter bleken een plaag voor Spijkenisse door hun snelheid en balvaardigheid gekoppeld aan een ongekende strijdlust. De logische kans die Steenvoorden daardoor kreeg had zeker een beter lot verdiend.

Niet alleen de genoemde namen presteerde goed. De pluim paste deze avond op ieders hoed. De Noordwijk supporters konden deze avond ervaren dat Sander Bosma het hoofdklasse niveau wel degelijk aan kan. Op zijn vertrouwde stekkie als linkerverdediger vulde hij zijn aanvallende rol perfect in. En stond daardoor aan de basis van de 2-0. Op de bekende manier was er een rus langs de zijlijn gevolgd door een perfecte voorzet. Waarna Goosen al even bekwaam keihard wist in te koppen. Even later herhaalde Bosma zijn kunstukje bijna. Maar de kopbal, dit keer van Van Heijningen, vloog net naast.

Na de thee hield SJC de regie. Spijkenisse mocht op eigen helft combineren maar eenmaal in de buurt van de 16 ontnam SJC hen alle kansen. Waarna flitsend de tegenstoot werd gelanceerd. Uit een perfecte combinatie was het Rick van Dijk die de tegentreffer liet noteren: 3-0.

Goosen had bijna nog gescoord want zijn oogstrelende actie met een lob op de lat had zeker meer verdiend.
Dat er in de allerlaatste minuut nog een tegentreffer kwam was leuk voor Spijkenisse maar poetste de glans van deze Noordwijkse overwinning niet weg.

Aanstaande zondag de al eerder aangekondigde competitiewedstrijd tegen de Bataven. Een nieuwe krachtmeting voor Zethof en zijn mannen. Waarbij succes zeker voor mogelijk mag worden gehouden.