Wethouder Salman en de heer Langeslag van Rijnland nemen een kijkje bij de werkzaamheden. | Foto: Joke v.d. Zanden
Wethouder Salman en de heer Langeslag van Rijnland nemen een kijkje bij de werkzaamheden. | Foto: Joke v.d. Zanden Foto: Joke van der Zanden

Wateroverlast wordt groots aangepakt

water n Op het strand bij de Koningin Wilhelmina Boulevard, naast Alexander Beachclub, hebben wethouder Dennis Salman en de heer Langeslag van hoogheemraadschap van Rijnland op 17 oktober het startsein gegeven voor de aanleg van een enorme drain onder de Noordwijkse kust die wateroverlast voor de bewoners zou kunnen voorkomen.

Door: Joke van der Zanden

Eind 2013 kregen winkeliers en bewoners problemen met de hoge waterstand die ontstond na de aanleg van de dijk in duinconstructie, de kustverplaatsing en de infiltratie van regenwater na de aanleg van de nieuwe riolering aan de Huis ter Duinstraat.

"Na vele onderzoeken is besloten een 700 meter lange drain/buis op 5 à 6 meter diep onder de Koningin Wilhelmina Boulevard te boren zonder dat de sierbestrating daar schade van ondervindt. Even voorbij de vuurtoren wordt deze buis in de grond gebracht tot naast Alexander Beachclub. Daar wordt een diepe pompput gemaakt die het water via een persleiding onder de Grent gaat afvoeren naar de Oude Zeeweg. Het schone grondwater wordt geloosd op het nieuwe, nog aan te leggen, regenwaterriool in de Oude Zeeweg naar de Beeklaan. Van daaruit wordt hij aangesloten op een watergang in het Vinkeveld. De bedrijven in het Vinkeveld worden dan minder afhankelijk van het oppompen van water uit de diepere bodem," legt heer Langeslag van Hoogheemraad Rijnland uit.

Resultaat

"Dat zal toch wel meer dan een jaar duren. Het gaat om een niet geforceerd proces. Begin december kan dit proces starten. De eerste 50% hopen wij binnen enkele maanden te bereiken. Daarmee zal voor de meeste kelders de overlast wel over zijn. Maar de overige 50 % duurt zeker daarna nog een jaar. De opdracht is nadrukkelijk dat het nog beter moet worden dan voor de duinconstructie", aldus Loek Verkleij.

De pompen bij de Abraham van Royenstraat blijven aan staan totdat de bovenstaande werkzaamheden, waarschijnlijk december, klaar zijn.


Directiewisseling Huize van Wely

n 'Voorhouter Joost Rotteveel slaat met Huize van Wely nieuwe weg in'

patisserie n Begin deze zomer startte Voorhouter Joost Rotteveel als directeur bij patisseriehuis Huize van Wely sinds 1922 te Noordwijk. Sinds zijn vijftiende is hij al werkzaam bij Huize van Wely en hij heeft in zijn loopbaan al vele nationale en internationale successen gekend. Na 5 jaar Chef de Patisserie te zijn geweest liggen er voor hem nieuwe uitdagingen in het verschiet en neemt Robin Hoedjes zijn functie als leidinggevende in de bakkerij met veel enthousiasme over.

Breder publiek

De kersverse directeur heeft veel actiepunten die hij binnen het befaamde patisseriehuis wil aanpakken. Een van de belangrijkste doelen is het toegankelijk worden voor een breder publiek. De top patissiers, chocolatiers en glaciers werken hard aan producten met een frisse moderne uitstraling voor het middensegment. Daarnaast besteedt het team veel aandacht aan de diverse mogelijkheden in de horeca, waarvoor zij salesmanager Colette Bader hebben aangesteld. Kortom, Huize van Wely wordt op een verrassende manier op de kaart gezet! Wij nodigen u van harte uit om de nieuwe Huize van Wely te komen bekijken in onze winkels.

Kerstbrochure

Naast de assortimentswisseling kon Joost met zijn team meteen aan de slag met de Kerst brochure voor 2016. De modernste items zijn inmiddels te bewonderen in de prachtige brochure en op onze social media kanalen.

Neem gerust een kijkje op onze website om alvast in de kerstsfeer te komen. Interesse in onze producten? Neem dan contact op via cbader@huizevanwely.nl of 071-3619653.

Joost Rotteveel slaat met Huize van Wely nieuwe weg in. | Foto: PR