Met de 6 kleuren van de regenboog werd de brug voor de school een stuk fleuriger. | Foto en tekst Joke van der ZandenĀ 
Met de 6 kleuren van de regenboog werd de brug voor de school een stuk fleuriger. | Foto en tekst Joke van der ZandenĀ  Foto: Joke van der Zanden

Aandacht voor 'Coming Out Day'

regenboog n "Bij het Northgo College wordt het hele jaar door besproken wat de jaarlijkse 'Coming Out Day' op 11 oktober betekent voor lesbiennes, homo's, biseksuelen en transgenders (LHBT). Het moet de veiligheid en acceptatie van LHBT'ers bevorderen. Zelfs in hun toetsweek, als de leerlingen hard moeten studeren om een goed cijfer te halen, zijn er altijd wel een paar vrijwilligers die hun kostbare tijd opofferen om de brug waar alle leerlingen overheen fietsen in de kleuren van de regenboog te spuiten", vertelde initiatiefnemer Nic Duijndam. Wethouder Dennis Salman ging als eerste spuiten met rode verf, maar na een paar minuten zat hij al helemaal onder de rode verf. De leerlingen namen het vakkundig over.

Een aantal bedrijven en openbare gebouwen in Noordwijk hadden de regenboogvlag gehesen. 's Avonds werd de regenboogvlag geprojecteerd op onze vuurtoren.