De Jongens van NHC B1 zijn uitgenodigd voor een internationaal toernooi in het Franse Bordeaux. | Foto: PR
De Jongens van NHC B1 zijn uitgenodigd voor een internationaal toernooi in het Franse Bordeaux. | Foto: PR Foto: Cor de Mooy

Hockeyjongens B1 klaar voor bijzonder seizoen

hockey n De jongens B1 van de Noordwijkse Hockeyclub (NHC) zijn klaar voor het nieuwe seizoen. Een bijzonder seizoen, want de heren hebben een uitnodiging voor een internationaal toernooi in Bordeaux op zak.

Op 27 april reizen de heren af richting Frankrijk. Afgelopen zaterdag werd de B1 in nieuwe pakken gehesen, gesponsord door door autorijschool Jong-Noordwijk, Whooz en Dare2move. Na een spannende voorcompetitie gaat na de herfstvakantie de officiële competitie in de tweede klasse van start.

Het hockeyteam bestaat uit: Nino Beijk, Joep van Aken, Jasper Dasbach, Gijs Hoving, Laurenz van Mierlo, Lodewijk van Kesteren, Quinten van den Akker, Luca Kagenaar, Stijn van de Ploeg, Tidde van der Schueren, Daniel Vonk, Sam van Es en Guillaume Lapadu. Het team wordt gecoached door Alexander Eggink en Bob van Steen.


Noordwijk winnaar in matige streekderby

voetbal n Vooraf leek de wedstrijd tegen Ter Leede een strijd te worden tussen twee streekgenoten die op jacht zijn naar promotie. Dus de verwachting van vooral een spannende strijd op het scherpst van de snede, maar die verwachting werd niet waar gemaakt.

Noordwijk kende een ongekend matige seizoenstart en bracht de supporters soms tot wanhoop. Maar inmiddels is duidelijk dat met een beetje wind in de zeilen Noordwijk misschien nog kan meedingen naar de strijd om de titel. Na de winst op Ter Leede is er de achterstand van zeven punten op koploper ASWH en die lijkt niet onoverbrugbaar. Maar met zes verliespunten meer dan het nog ongeslagen Achilles Veen kan Noordwijk zich ook niet veel meer extra verlies veroorloven.

Derby

In Sassenheim lieten de Noordwijkers, in een wedstrijd die nooit een echte derby werd, zien dat het harde werken op de trainingen ook resultaat oplevert. Het was nog niet zo dat alle grote kansen al werden verzilverd, maar in ieder geval werden er geen tegengoals geïncasseerd. En dat is de winst die zeker is te noteren. Dat de spitsen nog niet op stoom zijn bleek nog eens toen in de 72e minuut juist verdediger Brocker het net wist te vinden. Vanuit de zoveelste corner kon hij in een rommelige situatie zijn voet tegen de bal krijgen: 0-1.

Sterker Noordwijk

In de eerste helft was ook al het net gevonden, maar de treffer van Westdijk werd afgekeurd. Met matig voetbal aan twee kanten en mogelijkheden over en weer werd de rust gehaald. In de tweede helft een zichtbaar sterker Noordwijk. En daarbij een aantal grotere mogelijkheden en een enkele kans voor Westdijk en Dorothea.

Na de genoemde 0-1 kreeg Ter Leede toch nog een grote mogelijkheid, maar daar deed Amezrine wat ervan hem verwacht werd, hij ranselde de bal uit het doel. Een buitenspeldoelpunt van Spil liet de Noordwijkers nog even tevergeefs juichen. Ter Leede kon ook geen indruk maken en de overwinning kwam niet echt meer in gevaar. Toch werd het eindsignaal door spelers en technische staf heel opgelucht en met gejuich begroet.

Volgende week opnieuw een zware wedstrijd tegen de Amsterdamse voetbalvereniging Swift die tegen stadgenoot AJAX niet tot winst kon komen. In deze thuiswedstrijd moet Noordwijk kans zien om een goed resultaat te halen en een vervolg te geven aan de nuttige winst van deze week.