In de bibliotheek hield het CJG afgelopen zaterdag de Peutermarkt. | Foto: PR
In de bibliotheek hield het CJG afgelopen zaterdag de Peutermarkt. | Foto: PR Foto: Cor de Mooy

Geslaagde Peutermarkt in bibliotheek

cjg n Op zaterdag 8 oktober vond de jaarlijkse peutermarkt plaats in de bibliotheek van Noordwijk. In samenwerking met het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG Noordwijk) en Bibliotheek Bollenstreek werd dit evenement voor het derde jaar georganiseerd tijdens de Week van de Opvoeding.

De gehele ochtend konden ouders of belangstellenden én peuters kennis maken met vele organisaties in Noordwijk die iets bieden voor de peuterdoelgroep. Overal in de bieb waren stands te vinden. Elke organisatie toonde zijn activiteiten- en/of dienstenaanbod en beantwoordde vragen van de bezoekers. Zo konden peuters knutselen, als balletdanser(es) op de foto, gezonde hapjes maken, kruidentuintje maken, experimenteren met muziekinstrumenten, en met hun pop of knuffel naar de poppendokter. Daarnaast werden er voor peuters verschillende, interactieve workshops gegeven zodat de peuters lekker bezig konden zijn. Dit jaar ging Music Boulevard met de peuters muziek maken, met DOS konden de peuters naar hartenlust gymmen. Het verhaalkastje van de Bibliotheek vertelde een boeiend verhaal voor de peuters. Tot slot verzorgde Dans- en Balletschool Jorien Boot een dans-workshop voor de peuters. De hele ochtend liep er een heuse Peutermarkt-beer rond die de peuters vermaakte en waarmee peuters op de foto konden. Met deze Peutermarkt willen de organisaties laten zien wat er voor peuters allemaal is te beleven in Noordwijk.

Het was een levendige markt en veel variatie en activiteiten. Met een bezoekersaantal van 235 personen kan de organisatie terugkijken op een geslaagde ochtend.


Voor meer informatie zie www.bibliotheekbollenstreek.nl en www.cjgnoordwijk.nl