Er wordt hard gewerkt om de oude pastorie te verbouwen tot Windkrachthuis. | Foto: Joke van der Zanden
Er wordt hard gewerkt om de oude pastorie te verbouwen tot Windkrachthuis. | Foto: Joke van der Zanden Foto: Cor de Mooy

Oude pastorie naast Buurtkerk wordt Windkrachthuis

windkracht n In het pand Hoofdstraat 8 is maanden gewerkt door vrijwilligers en bouwers om de voormalige pastorie om te toveren tot het Windkrachthuis, een gastvrije ontmoetingsplek.

Zaterdag 29 oktober wordt de feestelijke opening gedaan door burgemeester Rijpstra, namens de burgerlijke gemeente en dominee Kuiper en zijn vrouw, als laatste bewoners van de pastorie, namens de kerkelijke gemeente. Er zal muziek zijn en bubbels om te proosten! Na de opening kan men tot 15.00 uur het huis bekijken en meedoen aan gevarieerde workshops voor alle leeftijden.

Pionieren

Dominee Janneke Nijboer en jeugdwerker Jacob Stolk gaan vanuit het Windkrachthuis hun werk doen. Ze zijn enthousiast om op deze bruisende plek in de samenleving op zoek te gaan naar creatieve en nieuwe mogelijkheden voor zingeving en geloof.
Ruim vier jaar pioniert Nijboer in Noordwijk met de pioniersplek Windkracht 3pt0. In de zoektocht naar nieuwe vormen van kerk-zijn is er begonnen met het organiseren van verrassende activiteiten op een passende plek. Er kwam een kroegquiz in de kroeg, een wake voor vluchtelingen op het strand, wandelingen met verdieping, een cursus over de drie godsdiensten en creatieve workshops.


Met het Windkrachthuis vormgegeven in een echte Noordwijkse strandsfeer hopen wij nog beter aan te kunnen sluiten bij waar mensen naar zoeken om anderen te ontmoeten en op een ongedwongen manier inspiratie op te doen. Op het programma staan creatieve, vrolijke en soms diepzinnige activiteiten, zoals DIY-workshops, Meet and Eat en de Zingevingsballenbak.

De diaconie start in het Windkrachthuis op maandagmorgen met 'Koffie met een oortje', een gastvrije inloop.

Alle Noordwijkers zijn welkom om op 29 oktober tussen 11.00 tot 15.00 uur een kijkje te komen nemen.