David Verweij, hier aan de bal, zette de 0-1 en 0-3 op zijn naam. | Foto: Johanna Wever Foto: Cor de Mooy

SJC bindt Alverna aan de zegekar

voetbal n Er was de verre reis, opnieuw naar Wijchen. Nu om in het kerkdorp Alverna de ploeg van die naam te bestrijden. Deze keer werden de punten mee genomen naar Noordwijk

SJC begon met Verhoek en Steenvoorden op de bank. En speelde aanvankelijk doordacht en risicoloos. Omdat Alverna kennelijk met dezelfde doelstelling het veld op was gekomen werd het middenterrein de plek waar de strijd werd gestreden.
Pas na een kwartier was er de eerste vermeldbare actie. Van Duyn stuurde de bal in de diepte waar Walter hem oppikte maar iets te gehaast handelde. Daartegenover maar een spaarzame aanvallende actie van Alverna.

Overwicht

Tot een kwartier voor de rust bleef het een gelijk opgaande wedstrijd waarbij SJC wel meer karakter toonde. En mede daardoor ontstond er met Timo Ruigrok als spelmaker een licht overwicht. Het talent uit eigen gelederen (die de rol van Jordi Groot inmiddels vlekkeloos invult) creëerde zelf een eerste grote kans. Alleen voor de keeper maakte hij echter de verkeerde keus. Maar even later stond hij wel aan de basis van een voorsprong. Een schitterende voorzet van hem richting Verweij werd door de boomlange verdediger met het hoofd in een doelpunt omgezet: 0-1. Nog voor rust viel de bevrijdende 0-2. De steeds beter spelende Goosen gaf met een prachtig schot in de verre hoek keeper Hashemi het nakijken.

Beste kansen

Na rust bleek Alverna wel van goede wil maar niet bij machte het SJC echt moeilijk te maken. De Noordwijkse verdediging stond als een huis, de concentratie bleef goed en vanuit de omschakeling creëerde SC de beste kansen. En uit een corner was het dan ook raak. Opnieuw was het Verweij die koppend scoorde: 0-3
Hierna was het spel gespeeld zo leek het. Maar wederom kroop SJC te ver terug en het uitverdedigen werd door gebrek aan afspeelmogelijkheden wat chaotisch. Toen 6 minuten voor tijd er nog een tegendoelpunt viel werden de meegereisde supporters toch wat nerveus. 'Het zal toch niet', klonk het hier en daar al.

Linker rijtje

Alverna had echter niet de spirit om echt terug te knokken en kregen slechts een overwicht wat hen door een teruglopend SJC werd opgedrongen. Dat er ook nog een lange periode blessuretijd volgde maakte het nog iets spannender. Maar uiteindelijk was er het eindsignaal en de volle winst: 1-3.

SJC komt door deze overwinning weer in het linkerrijtje. En kan volgende week in de thuiswedstrijd tegen de Meern laten zien dat het nog beter kan. Deze ploeg verloor met 3-0 van Hollandia maar won eerder met 4-1 van Alverna en zal er zeker op gebrand zijn om de 3 punten achterstand op SJC in te lopen.